Ziua buna de dimineață se cunoaște!


Asculta aici  🙂

Buna dimineața, dragii mei!

Adevarat ca Ziua buna de dimineața se cunoaște! Dar…cum o începem?!

Știți ce se întâmpla cu creierul nostru când deschidem televizorul, telefonul sau calculatorul si  suntem copleșiți de știrile proaste?  Ne setam ziua pentru negativitate.

Nu sunt simple supoziții, ci fapte demonstrate științific. Ne creste pulsul, ne simtim indignați, chiar furioși sau neputincioși. Si atunci, de ce să ne inducem  o stare negativa, chiar de dimineața…?! Mai ales că, din toate știrile, 70% sunt rele…Si ca, de cele mai multe ori, aceste știri nu arata lucrurile cu adevarat  negative care se întâmpla in acea zi.

Potrivit unor Studii, intram intr-o stare negativa doar citind sau ascultând stiri negative. Si suntem susceptibili de a spune ceva rau sau negativ, la randul nostru, pe o retea sociala. Vom influenta astfel cel putin doua persoane, care la randul lor, vor transmite aceasta stare. Si uite-asa 4 persoane se simt deja mai rau, plecând de la stirea sau postarea noastră…De ce am face asta…?

Cercetătorii arata ca nu atât stirea in sine se propaga rapid, ci starea de negativitate. Da, veștile rele circula mai repede decat bune…si asa se naste un bulgare mare de zăpada, doar transmițând ceva rau…

Studiile citate au confirmat ca daca suntem expusi la doar 4,34% postari negative, devenim susceptibili de a face si noi postare negativa…Surprinzător, nu? ce putem face? Sa evitam oamenii toxici.

Daca esti expus la 4, 5% postari pozitive, si tu vei face o postare pozitiva! Binele naste bine! Chiar daca uneori imaginile cu mesaje ne plictisesc si facem comentarii rautacioase la adresa celor care le propaga, sa fim recunoscatori ca mesajele sunt pozitive si au efect similar.

Tot asa, fiecare postare negativa ne va încarcă cu stres. Crezi ca te relaxezi, când ești la manichiura, pedichiura sau masaj, dar butonezi telefonul? Adio relaxare! Esti la yoga dar nu te poți abține sa te uiti din cand in când la telefon, deranjând colegii de sala? Adio relaxare, pentru ei si pentru tine!

Si ce se întâmpla când  citesti știri neutre sau pozitive? E de bine! 🙂 Vor stimula cortexul prefrontal si vor activa circuitele rationale ale creierului, lăsându-ne calmi si liniștiți.

Dar ce sa facem când știrile negative sunt in cascada? Sa gândim clar si rational. Sigur ca vom continua sa privim televizorul, sa ascultam știrile;  e important sa știm ce se întâmplă in jurul nostru. Insă, oricât am de copleșiți am fi, sa păstram calmul. Dacă este antrenat cu meditație, creierul nostru rational ne va ajuta, reducând încărcătura emoționala a momentului. Chiar si câteva minute pe zi. va amintiți?  3 minute de meditație pe zi, 24 de ore de pace!

Sa avem o zi pozitiva!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!