Ziua a doua la „Namaste India”


Namaste, dragi prieteni!

An de an urmăresc cu drag și emoție festivalul Namaste India, de la prima ediție. Constat o audiență din ce în ce mai mare, diversitatea artiștilor și expozanților și o deschidere către tot ce înseamnă India, adică și yoga. Asta nu poate decât să mă bucure, faptul că în sfarsit avem o deschidere și o înțelegere mai amplă asupra practicii yoga. 🙂

Ce am văzut ieri la festival? Toate cele ce sunt zilnic: documentare care mai de care mai interesante, haine, mâncare, pictură cu henna…și dans!

India este mireama[, dans și culoare. La Festival dansul a fost adus de artiștii români și indieni dedicați și pasionați de arta lor. Laura Bogorodea, cu Spectacolul de dansuri clasice și Bollywood, cu fete grațioase și  costume vesele, a recreat atmosfera de la Bollywood. Centrul de Artă Euterpe, prin grupul de dansatoare condus cu talent de Carmen Coțovanu-Pesantez a prezentat dansuri Kathak, Odissi, Bharatanatyam. Dansurile indiene implică multă muncă și nu pot decat să felicit dansaroarele și coregrafa pentru rerezentația grațioasă și inspirata!

Momentul care m-a dus drept în India în cateva secunde a fost spectacolul Namrtei Rai, care ne-a tăit respirația…

Artista ne-a explicat înainte și după fiecare dans pașii și semnificația lor, mudrele, cele 10 încarnări ale lui Vishnu…Dansul ei m-a transportat subtil în alt spațiu și timp, în care bucuria ei de a darui întalneste pe deplin bucuria noastră de a primi. Arta este viata, așa am simțit mesajul negrăit al Amritei Rai.

Namaste, India, pentru acest popas al tău în curtea Muzeului Satului! _/_

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!