Yoga în artrită: posibil, necesar, benefic


Buna, dragi prieteni!

Am văzut ieri ca yoga inversează efectele artritei.

Dar…care sunt cauzele artritei?

Cauzele exacte ale bolii nu sunt integral cunoscute. Se stie insa ca bolile inflamatorii sunt boli declansate de stres si scaderea imunitatii corpului.

Fie ca este vorba despre artrita reumatoida, osteoartrita sau lupus, orice stres va agrava boala, cauzand inflamatii si durere.

Cum este posibil sa practicam yoga cand avem dureri articulare?

În practicile yoga pentru tratamentul artritei, accesoriile sunt foarte importante! Ele ajuta la întinderea și întărirea mușchilor care au rol în menținerea conformației articulațiilor. Nu numai ca este posibil, folosind scaune, pături rulate, corzi sau strap-uri, este chiar necesar!  Evident, asanele se vor efectua cu precautii, modificari si ajustari.

#Mindful advice

  • Atentie la aliniament si la egala distributie a greutatii corpului!
  • Cand intrati intr-o asana, va rog sa ramaneti 100% prezenti la ce se intampla cu corpul si mintea voastra, nu la ce fac ceialalti! Pe langa beneficiile psihologice, evitati sa aduceti brusc coprul intr-o postura care sa provoace durere.
  • De cate ori apar durerile articulare, luati o pauza in Balasana, postura copilului. Reveniti la asanele grupului numai daca va simtiti bine.

No pain, no gain nu functioneaza la yoga!

Yoga a fost creata de oameni acum mii de ani nu pentru a-i tortura in posturi incolacite si rasucite, ci pentru a-i elibera de dureri. Ale mintii, ale trupului si ale sufletului. Daca auzi la yoga expresia „Trebuie sa doara”  „E bine sa doara”, fugi!

Ok, am inteles dar…

Mai  putem vorbi de progres in yoga cand avem artrita?

Cu siguranta! Va spun din propria experienta. Nu doar am invins artrita. Ci am reusit asane avansate. Nu de dragul pozelor, ci pentru ca simt adevaratul lor efect asupra mintii si corpului

  • Lasa așteptările deoparte! Sunt adevăratele bariere in calea progresului, asa cum ne invata Baghavad Gita.
  • Practica regulată te va ajuta sa dobandesti flexibilitate si forta. Insa cel mai important, vei scapa de dureri si medicamente!

Daca ai aflat ceva util sau crezi ca poate folosi si altora, like & share

https://www.facebook.com/DoraDinuTeacher/

Imagini pentru yoga arthritis

Iar daca ai nevoie de yoga terapeutica, adaptata nevoilor tale, te rog sa ma contactezi pentru un curs privat. Namaste. minodora@rocketmail.com

Consulta un medic inainte de a incepe practica Yoga.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!