Cum sa devii instructor Kundalini Yoga


Vrei să înveți Kundalini Yoga așa cum a fost transmisă de Yogi Bhajan?

Este o practică frumoasă, care îți va schimba cu siguranță viața! Mie mi-a schimbat-o și continuă să o facă mai frumoasă, atunci când practic constant. 🙂 Daca vrei sa devii instructor certificat și acreditat Kundalini yoga, iata câteva informații esențiale!

1. Formarea în KY

Cum aleg școala? În funcție de interesele tale, zona geografica, reputația profesorilor/ formatorilor, buget, perioada din an in care faci formarea etc.

Buget – pune in jur de 2,500- 4,000 Eur/ stagiu 220 de ore, la care sa adaugi ori un zbor daca faci stagiul intr-o lună ori cel putin 3 calatorii cu avionul, daca stagiul tau este divizat in 3 perioade. La acestea adauga participarea obligatorie cel putin la o zi de practica White Tantra yoga care are loc in alta tara (o data pe luna), deci buget separat plus hotel plus avion! Kundalini yoga este cel mai scump curs de yoga si are de ce. Este stilul de yoga care produce efecte de 20 ori mai repede decat celelalte scoli de yoga. Trainingul este standardizat de KRI Kundalini Research Institute. Dupa formare, scoala confirma ca ai terminat toate cerintele- sunt muuuulte  si te poti inscrie in IKYTA. Apoi  iti reninoiesti inscrierea anual.

Training Advice 1. Alege ce e mai potrivit pentru tine, nu ce recomanda alții!

Training Advice 2. Fii conștient/ă în timpul căutării unei scoli că nu toate sunt certificate de KRI: cine sunt formatorii tai? Ce calificări au și care este legitimitatea lor?

2. Certificarea

În prezent, KRI (Institutul de Cercetare Kundalini) este organizația oficială de formare internațională care promovează învățăturile lui Yogi Bhajan și supraveghează programele de formare în 52 de țări, absolvind anual peste 3000 de noi profesori de yoga Kundalini. Programul de formare a cadrelor didactice de nivel 1 al KRI constă dintr-un program de 220 de ore (180 de ore în clasă, 40 de practică la domiciliu) cu un manual cuprinzător de cursuri bine organizat, numit „The Aquarian Teacher” și  „The Master’s Touch”. Absolvenții de nivel 1 sunt certificati de KRI/ Kundalini Research Institute ca instructori  Kundalini Yoga așa cum a fost transmisa de Yogi Bhajan® și îndeplinesc cerința de 200 de ore a Yoga Alliance.

Sa devii formator pentru un program de training yoga Kundalini durează ani, dacă nu decenii de practică și de studiu. În medie, este nevoie de aproximativ opt ani de îndrumare înainte de a fi aprobat ca formator IKYTA.

Odată ce un instructor este aprobat de KRI, poate să-și inregistreze cursurile pe site ul KRI. Aici veți găsi cursurile internaționale cu formatorii certificati. Dacă nu vedeți un curs aici, nu este un curs aprobat și nu veți fi certificat de KRI. Acest lucru vă limitează dramatic legitimitatea și viitorul ca instrctor de yoga Kundalini

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!