Cum sa devii instructor Kundalini Yoga


Vrei să înveți Kundalini Yoga (așa cum a fost inițial transmisă de Yogi Bhajan)? Vrei să știi mai multe despre această tehnologie sacră? Este o practică frumoasă, care îți va schimba cu siguranță viața! Mie mi-a schimbat-o și continuă să o facă mai frumoasă, atunci când practic constant. 🙂

Daca vrei sa devii instructor certificat și acreditat Kundalini yoga, iata câteva informații esențiale!

1. Formarea în KY

Cum aleg școala? În funcție de interesele tale, zona geografica, reputația profesorilor/ formatorilor, buget, perioada din an in care faci formarea etc.
Buget – pune in jur de 2,500- 4,000 Eur/ stagiu 220 de ore, la care sa adugi ori un zbor daca faci stagiul intr-o lună ori cel putin 3 calatorii cu avionul, daca stagiul tau este divizat in 3 perioade. La acestea adauga participarea obligatorie cel putin la o zi de White Tantra yoga care are loc in alta tara (o data pe luna), deci buget separat plus hotel plus avion! Kundalini yoga este cel mai scump curs de yoga si are de ce. Este stilul de yoga care lucreaza de 16 ori mai rapid decat celelalte, iar formarea este stricta. Trainingul este standardizat de KRI Kundalini Research Institute. Dupa formare, scoala confirma ca ai terminat toate cerintele- sunt muuuulte  si te poti inscrie in IKYTA. Apoi  iti reninoiesti inscrierea anual.

Nu poti preda Kundalini Yoga daca nu esti format/a de KRI si daca formarea ta nu este recunoscuta de IKYTA!

Training Advice 1. Alege ce e mai potrivit pentru tine, nu ce recomanda alții! Eu, de exemplu, am ales o școală din Franța pentru că nepoții mei sunt francezi, dar tu ai cu siguranta alte optiuni. Formatori scolii mele sunt invitati la toate festivalurile internationale de yoga si sunt artisti, iar mie imi place mult sa cant, acesta a fost alt criteriu, acompaniamentul instrumental fiind live tot timpul formarii.
Training Advice 2. Fii conștient/ă în timpul căutării unei scoli că nu toate sunt certificate de KRI: cine sunt formatorii tai? Ce calificări au și care este legitimitatea lor?  Odată ce ai absolvit, te poti inscrie cu IKYTA? Mulți au fost dezinformați și au trebuit să-și reia formarea, odată ce au descoperit că nu au fost instruiți sau certificați în mod corespunzător, după terminarea formării.

2. Certificarea IKYTA

În prezent, KRI (Institutul de Cercetare Kundalini) este organizația oficială de formare internațională care promovează învățăturile lui Yogi Bhajan și supraveghează programele de formare a cadrelor didactice în 52 de țări, absolvind anual peste 3000 de noi profesori de yoga Kundalini. Programul de formare a cadrelor didactice de nivel 1 al KRI constă dintr-un program de 220 de ore (180 de ore în clasă, 40 de practică la domiciliu) cu un manual cuprinzător de cursuri bine organizat, numit „The Aquarian Teacher”, și un text insoțitor numit „The Master’s Touch”. Absolvenții de nivel 1 câștigă titlul de instructor certificat KRI de Kundalini Yoga așa cum este predat de Yogi Bhajan®, sunt înregistrați la Asociația Internațională a Profesorilor de Yoga Kundalini (IKYTA) și îndeplinesc cerința de 200 de ore a Yoga Alliance RYT (Înregistrat Yoga Teacher). Organismul de reglementare primar pentru profesorii de yoga Kundalini este IKYTA, nu Yoga Alliance!
A deveni formator pentru un program de training yoga Kundalini durează ani, dacă nu decenii de practică și de studiu. Formatorii potențiali trebuie să fi învățat peste 1000 de ore de Kundalini Yoga, au absolvit modulele Level One și 5 Level Two cu o durată totală de peste 500 de ore de studiu și au petrecut mai mulți ani de îndrumare cu formatorii existenți. Potențialii noii formatori sunt evaluați de un comitet internațional de certificare privind competența și maturitatea lor ca profesori înainte de a fi desemnați ca instructori asociați, profesioniști sau de lider de către KRI. În medie, este nevoie de aproximativ opt ani de îndrumare înainte de a fi aprobat ca fomator IKYTA…
Odată ce un instructor este aprobat de KRI, poate să-și inregistreze cursurile pe site ul KRI. Aici veți găsi cursurile internaționale cu formatorii legali. Dacă nu vedeți un curs aici, nu este un curs aprobat și nu veți fi certificat de KRI sau nu veți putea fi membru al IKYTA după ce ați terminat cursul. Acest lucru vă limitează dramatic legitimitatea și viitorul ca profesor de yoga Kundalini.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!