Viaţa e ca o cafea bună


Fiindca azi e Ziua Internationala a cafelei, nu ma pot abtine sa nu va daruiesc…o ceasca de cafea cu o vorba buna! O poveste moderna despre succes, trecuta prin ibric, cu miros de cafea prajita.

 Se spune ca niste tineri, ajunsi oameni de vaza cu bani si situatie, au decis sa-si revada un fost profesor. Bravo lor, zic in gand. 🙂 Dupa bucuria revederii, fiecare a inceput sa se vaiete: cat de grea e viata cand ai reponsabilitati, cat stres inseamna sa ai bani si o pozitie buna in societate.

 Profesorul ii urmarea tacut. I-a intrebat daca vor o cafea buna. Cum toti erau dornici, a adus multa cafea intr-o carafa si o groaza de cesti, care mai de care mai ciudate; de portelan, aurite, de metal, de sticla, de plastic…

 Serviti-va, spuse profesorul.

 Toti se repezira spre cestile mai scumpe. Profesorul zambi si le spuse:

 Ia uitati-va la cestile voastre. Ce ati luat? Pe cele mai scumpe si mai fine. Cestile ieftine au ramas nebagate in seama pe masa.

 Toti vrem ce e mai bun in viata. Si pentru asta platim un pret: stresul.

 

Imagini pentru cafea

Profesorul ii întreba:

Oare contează ce ceașca ai ales? Cafeaua isi schimba gustul dupa ceașca in care ai pus-o? Nu. Ea nu da o calitate in plus cafelei. Cel mult, o face mai scumpa.Uneori, din cauza cestii scumpe de cafea, nici măcar nu vezi conținutul!

Asa facem si in viata. Dupa ce ca luam ceașca mai scumpa, ne mai si uitam la ceasca celorlalți. Le vedem mai frumoase ca a a noastră…

Indiferent ce ceașca ai alege, cafeaua ta va avea același gust.

Viaţa e ca o cafea bună.

Daca ai o masina si/ sau o casa mai mare, mai scumpa decat a mea sau a celorlalti nu inseamna ca esti mai fericit/a ca mine.

Tot ceea ce vedem din exterior: joburi, bani, cariera, maşini scumpe, haine, casa… sunt ceştile.

Cestile nu reprezinta viata in sine. Ne asezam viata in aceste detalii, crezand ca asta viaţa. Asa ajungem sa credem ca, daca avem mai mult decat altii sau daca altii au mai mult ca noi, viata noastra/ a lor e mai buna decat a celorlalti. Asa ajungem sa nu ne mai bucuram de viata…

Haideti sa ne uitam nu la ceasca, ci sa ne bucuram de savoarea cafelei!

 Cei mai fericiţi oameni sunt aceea care stiu sa se bucure de savoarea vietii!

Cu ceea ce au, acolo unde au, cand au.

Happy Coffee day! Iata si Meditatia cestii de cafea. 

Daca ti-a placut povestea mea aromata, 🙂 te rog Like & Share

Pagina Facebook Dora Dinu

Namaste! _/\_ <3

 

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!