Tulburările de alimentație


Tulburările de alimentație sunt afectiuni mintale severe care afectează persoane de toate vârstele, sexele, etnii și medii.

Persoanele cu tulburări de alimentație folosesc un comportament alimentar dezordonat ca o modalitate de a face față situațiilor sau sentimentelor dificile. Acest comportament poate include limitarea cantității de alimente consumate, consumul unei cantități foarte mari de alimente simultan, scăparea de alimentele consumate prin mijloace nesănătoase (de exemplu îmbolnăvirea, utilizarea abuzivă a laxativelor, postul sau exercițiile fizice excesive) sau o combinație a acestor comportamente.

Tulburările de alimentație nu se referă doar la mâncare, ci la sentimente și emoții!

World Health Day 2019: Common myths & misunderstandings about eating  disorders- Technology News, Firstpost

Modul în care persoana tratează mâncarea îl poate face să se simtă mai capabil să facă față sau îl poate face să se simtă controlat.

O tulburare de alimentație nu este niciodată vina persoanei care o experimentează!

Oricine are o tulburare de alimentație merită un sprijin rapid și plin de compasiune pentru a-i ajuta să se îmbunătățească.

Pentru ca profesioniștii din domeniul sănătății să poată alege tipul potrivit de tratament pentru cineva, există o serie de tulburări alimentare diferite, cu care cineva poate fi diagnosticat. Este posibil ca cineva să se deplaseze între diagnostice dacă simptomele lor se schimbă – există adesea o mulțime de suprapuneri între diferite tulburări alimentare.

Tipurile de tulburări alimentare includ:

  • anorexie
  • ARFID
  • tulburare alimentară excesivă
  • bulimie
  • OFSED/ altă tulburare specifică de hrănire sau alimentație.” Nu este un tip mai puțin grav de tulburare alimentară – înseamnă doar că tulburarea alimentară a persoanei nu se potrivește exact cu lista simptomelor pe care un specialist le va verifica pentru a le diagnostica cu anorexie, bulimie sau tulburare alimentară.

Tulburările de alimentație pot fi foarte severe și pot provoca daune grave atât fizic cât și emoțional.

https://doradinu.com/care-sunt-cele-mai-frecvente-tulburari-de-alimentatie/

Deși sunt boli grave, tulburările alimentare sunt tratabile.

Din contactul zilnic cu persoanele afectate, știu că este foarte posibil să ne recuperăm complet. La fel ca orice altă boală, cu cât cineva cu o tulburare de alimentație este mai devreme tratat, cu atât este mai probabil să se revină.

Cel mai important lucru este să vă implicați în tratament cât mai repede posibil, pe dvs. sau pe persoana pe care o susțineți.

Pe acest site veti gasi un ghid gratuit, disponibil din resursele descărcabile, pentru a vă ajuta să primiți cat mai multe informatii despre tulburarile de alimentatie!

Despre alte probleme de alimentație și hrănire puteți citi aici.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!