Tu alegi cu Mintea sau cu Inima?


Cercetările au arătat că deciziile sunt luate printr-o combinație între rațiune și emoție. A-ți asculta mintea poate duce mai ușor la succes, dar a nu-ți urma dorința inimii crește riscul de regret.

Un studiu recent a chestionat peste 1.000 de oameni, adunând informații despre procesele lor de luare a deciziilor, pentru a vedea cât de des oamenii se bazează pe minte ori inima. Oamenii tind să-și urmeze inima pentru decizii generale și rațiunea pentru cele legate de carieră? Este satisfacția lor afectată de ruta pe care o aleg?

Majoritatea oamenilor nu se gândesc prea mult la deciziile generale zilnice. Cu ce sa ma imbrac dimineața, ce să iau de la magazin și ce să mănânc la cină – deciziile zilnice par adesea obositoare și simple, dar fiecare alegere pe care o facem implică atât emoții, cât și logică. Cu toate acestea, întrebați despre luarea deciziilor generale, o majoritate covârșitoare a oamenilor au spus că își urmează rațiunea.

Oamenii din generația baby boomers au fost cei mai predispuși să aleagă cu mintea.

Comparativ cu 77% din millennials și 80% din generația X, 84% dintre baby boomers au spus că își urmează mintea când iau decizii generale. Am putea afirma că persoanele mai în vârstă sunt mai înțelepte și, prin urmare, tind sa urmeze vocea ratiunii, dar este mai puțin despre experiență cat despre o schimbare generațională.

In comparație cu 77% dintre mileniali și 80% dintre generația X, 84% dintre baby boomers au spus că își urmăresc mintea atunci când iau decizii generale.

Milenialii au făcut mai degrabă alegeri cu inima.

Milenialii au fost crescuți într-o societate în care se punea mai multă valoare emoțiilor. Grija de sine, echilibrul dintre viața profesională și viața personală și inteligența emoțională sunt piloni în tinerele generații, iar atunci când vine vorba de luarea deciziilor, emoția și gândirea sunt egale. Accentul pe care aceste generatii il pun pe emoții și valori ar putea explica de ce respondenții mai tineri au răspuns ca au ales o carieră urmărindu-si inima. Milenii au fost crescuți într -o cultură care i -a învățat să -și urmeze visurile și să -și urmărească pasiunile.

Alegerile depind si de sectorul in care lucrezi. Daca esti in finante, asigurari, lucrezi cu banii, este evident ca ai ales cu mintea. Daca esti in educatie, arta, divertisment, ai ales cu inima.

Cercetările au arătat că emoțiile joacă un rol în aproape fiecare alegere pe care o facem.

Fie că este vorba despre a decide lucruri mărunte ori mai importante. de exemplu ce carieră să alegi, luarea unei decizii necesită sa faci alegerea atat cu mintea cat si cu inima. Pentru unele decizii – cumpărarea unei case, pensionarea, schimbarea unui loc de muncă – oamenii tind să-și urmeze mintea. Dar pentru alte decizii mai sentimentale, cum ar fi alegerea unui partener , oamenii tind să-și asculte inima.

Modul în care luăm decizii se poate schimba de-a lungul vieții sau depinde de scenariul specific, dar indiferent de preferință, nu există cu adevărat un răspuns corect sau greșit. Emoțiile ne conduc multe dintre gândurile și acțiunile noastre și este în regulă să le lăsăm să influențeze deciziile. Dar când vine vorba de decizii vitale, care schimbă viața, ratiunea este la fel de importantă.

Indiferent de industrie și vârstă, cercetările au arătat că a-ti urma pasiunea fără rațiune împiedică succesul, iar oamenii intervievati au fost de acord. 64% dintre oameni au considerat că este mai bine să aleagă o carieră bazată pe minte decât inima, dacă vrei sa ai succes, în timp ce 68% au convenit că dacă își urmează inima în decizii legate de afaceri, ar putea să nu vadă clar.

Până la urmă cum este mai bine să alegi: cu mintea sau cu inima?

Modul în care luăm decizii se poate schimba de -a lungul vieții. Nu există cu adevărat un răspuns corect sau greșit. Emoțiile determină multe dintre gândurile și acțiunile noastre și este bine să le lăsăm să influențeze deciziile. Dar când vine vorba de decizii vitale, care ne schimbă viața, rațiunea este la fel de importantă.

Eu am un instrument secret care ma ajuta sa fac alegeri corecte: #KundaliniYoga !

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este headandheart-1024x726.jpg

Follow ➡️ Instagram @doradinu self healing tips, kundalini yoga si psihologie.

Credit imagine: Julia Rosa.
.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!