Tehnici de relaxare de folosit în timpul pandemiei de Coronavirus COVID-19. Respirația


Pentru mulți dintre noi, relaxarea înseamnă să vă aruncați pe canapea și să vă împărțiți în fața televizorului la sfârșitul unei zile stresante. Dar acest lucru nu face prea mult pentru a reduce efectele dăunătoare ale stresului. Mai degrabă, trebuie să activați răspunsul natural de relaxare al corpului, o stare de odihnă profundă care pune frâna la stres, încetinește respirația și ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și vă readuce corpul și mintea în echilibru. Puteți face acest lucru practicând tehnici de relaxare precum respirație profundă, meditație, exerciții ritmice, yoga sau tai chi.

Deși puteți alege să plătiți pentru un masaj profesionist sau o sesiune de acupunctură, de exemplu, majoritatea tehnicilor de relaxare pot fi realizate pe cont propriu sau cu ajutorul unei descărcări audio gratuite sau a unei aplicații ieftine pentru smartphone. Cu toate acestea, este important să ne amintim că nu există o singură tehnică de relaxare care să funcționeze pentru toată lumea. Cu toții suntem diferiți. Tehnica potrivită este cea care rezonează cu dvs., se potrivește stilului dvs. de viață și este capabilă să vă concentreze mintea pentru a obține răspunsul de relaxare. Asta înseamnă că poate necesita unele încercări și erori pentru a găsi tehnica (sau tehnicile) care funcționează cel mai bine pentru dvs. După ce o faceți, practica regulată vă poate ajuta să reduceți stresul și anxietatea zilnică, să vă îmbunătățiți somnul, să vă sporiți energia și starea de spirit și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și bunăstarea.

Tehnica de relaxare # 1: Respirație profundă

Concentrându-se pe respirațiile complete și curățante, respirația profundă este o tehnică de relaxare simplă, dar puternică. Este ușor de învățat, poate fi practicat aproape oriunde și oferă o modalitate rapidă de a vă controla nivelul de stres. Respirația profundă este piatra de temelie a multor alte practici de relaxare și poate fi combinată cu alte elemente relaxante, cum ar fi aromoterapia și muzica. În timp ce aplicațiile și descărcările audio vă pot îndruma în acest proces, tot ce aveți nevoie este doar câteva minute și un loc unde să stați liniștit sau să vă întindeți.

Cum se practică respirația profundă


Stați confortabil cu spatele drept. Pune o mână pe piept și cealaltă pe stomac.
Respirați prin nas. Mâna de pe stomac ar trebui să se ridice. Mâna de pe piept ar trebui să se miște foarte puțin.
Expirați prin gură, împingând cât mai mult aer în timp ce vă puteți contracta mușchii abdominali. Mâna de pe stomac ar trebui să se miște în timp ce expiri, dar cealaltă mână ar trebui să se miște foarte puțin.
Continuă să respiri prin nas și afară prin gură. Încercați să inhalați suficient, astfel încât abdomenul inferior să se ridice și să cadă. Numărați încet în timp ce expirați.
Dacă ți se pare dificil să respiri din abdomen în timp ce stai în picioare, încearcă să te întinzi. Puneți o carte mică pe stomac și respirați astfel încât cartea să se ridice în timp ce inspirați și să cadă în timp ce expirați.

5 exerciţii antice de respiraţie profundă. Te vor relaxa instantaneu

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!