Sistemul limfatic sau Râul Vieţii care cântă melodia vindecarii


Puse cap la cap, venele unui singur om ar putea înconjura de cinci ori Pământul

Stiai ca…lungimea totală a vaselor sanguine din corpul uman este echivalentă cu de aproape cinci ori lungimea totală a Ecuatorului? E destul cat sa apara blocaje in trafic! 🙂 Fara sa mai adaugam capilarele, sistemul circulator secundar si sistemul limfatic, care este responsabil pentru funcțiile imune și eliminarea deșeurilor. Când circulația sângelui și circulația limfei este limitată, toate funcțiile corpului suferă.

Sistemul Limfatic este vital pentru sănătatea noastră

Ne preocupam de …inima, ficat, rinichi etc. Sistemul limfatic este cel mai uitat sau lasat de o parte pe lista prioritatilor noastre in sanatate.Sistemul limfatic este un sistem circulator important în sine deoarece corpul conține aproximativ 50% mai mult lichid limfatic decât sânge!

Când nu funcționează eficient, sistemul limfatic reduce capacitatea creierului și a altor organe de a-și face munca. Toxinele, în mod normal filtrate și distruse de sistemul limfatic, sunt descărcate pe alte organe, care vor fi supraîncărcate. Așa cum se întâmplă în intestin și colon din cauza obiceiurilor proaste de sănătate și nutriție, lichidul limfatic stagnant poate conține depozite vechi de bacterii moarte, toxine metabolice și celule moarte.

În timp ce sistemul cardiovascular circulă oxigen și nutrienți în organism; sistemul limfatic elimină deșeurile și detoxifică celulele și organele. Ambele sunt la fel de importante. Înțelepciunea trupului are cai naturale de vindecare, dar mesajele din biochimia corpului nu pot trece până la celule dacă lichidul limfatic nu circulă bine.

Un stil de viata sedentar reduce circulatia limfei cu pana la 94%

Si vasele limfatice au valve care ajuta lichidul sa se miste intr-o directie corecta.  Sistemul limfatic nu are o pompa care sa pompeze lichidul prin vase, asa cum face inima. Corpul foloseste muschii pentru a pune lichidul in miscare. Diafragma si cutia toracica precum si sangele care pulseaza in corp contribuie la mentinerea acestuia in miscare. Insa principala metoda de miscare a limfei este activitatea fizica, miscarea!

Yoga pentru sistemul limfatic? Da!

Spre deosebire de sistemul cardiovascular, sistemul limfatic nu are o pompă dedicată proprie. Ghici pe se bazează pentru o circulatie corecta? Pe mișcare și respirație. Prin ameliorarea tensiunii musculare cronice și stimularea vasodilatației, extinderea capilarelor, posturile de yoga sau asanele eliberează circulația limfei și îmbunătățesc drenajul limfatic. Rezultatul este îmbunătățirea alimentării țesuturilor, o detoxifiere mai eficientă și creșterea stării de bine!

Poti experimenta felul in care yoga ajuta sistemul limfatic participand la clasele de Kundalini yoga:

Joi de la 8,00 la 9, 30 la ATma center Kundalini Yoga!Detalii aici.

Duminica de la 18, 30 la 20,00 la Bodhi Studio. Va astept cu drag <3!

Imagini pentru sistemul limfatic

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!