Sfaturi de la un Copac Bolnav (2 )


Buna dimineața, dragii mei!

Am văzut ieri că primul pas spre vindecare este recunoașterea stării tale și acceptarea ei. Ceea ce, admit, nu e așa ușor cum pare…În primul rand, pentru că ai așteptări nerealiste. Vrei ca minunea să se întâmple cât mai repede. Apoi, nu înțelegi: Ce înseamnă asta, să traiesc în prezent? Păi ce prezent e ăsta, să stau non stop ca o moluscă în pat, când atâtea treburi mă așteaptă? Și eu când mai trăiesc…?!

Ia lucrurile pe rand. În cazul unei viroze, ușurarea apare mai repede, iar tu îți poți reveni treptat la ceea ce erai înainte de boală. După care uiți tot așa repede ce ai simțit zăcând neputincios în pat: suferința fizică și mai ales, suferința creată de starea în sine.

Dar ce te faci atunci când ai o boală cronică? O boală care îți va da la o parte toate proiectele de viață, toate visele, toate planurile…?

Presupunând că ai trecut de etapa cea mai dificilă – acceptarea, te vei confrunta zilnic cu aceleași suferințe fizice. Faptul că nu ști când apare durerea, că trebuie să stai la pândă ca să nu te ia prin surprindere, uzează. Se instalează apoi oboseala, care devine la fel de cronică precum boala ta. Și toate la un loc creează o suferință care te poate destabiliza complet: suferința mentală. Până la depresie mai e doar un pas. Cum să mai lupți cu boala, când nu vezi niciun semn de vindecare sau ameliorare și ești pe punctul de a abandona orice speranță…?

Tot ce pot să fac pentru tine este să te ajut. Maine iți dau un To Do List, adică o listă cu ce ai de făcut. 🙂

Poți duce mai departe mesajul meu, sharuind blogul și/ sau Facebook-ul Copacului Atent: https://www.facebook.com/mindfultree

Vrei sa ne imprietenim? Te astept cu iubire <3 !t


 Copyright © 2015 PhD Minodora Dinu. All Rights Reserved.
Ce e-ntâi nu e pe urmă. Schimbarea e o lege universală, iar impermanența lucrurilor este consecința ei.
Un concept Mindful Tree/Copacul Constient. Inspirat de Bunica și confirmat de filozofia budistă. 🙂

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Sfaturi de la un Copac Bolnav (2 )

  1. Insanatosire grabnica Buni-Bo! Esti in gandurile noastre si speram sa-ti revii cat mai repede sa putem vb! Pupici si imbratisari calde!

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!