Septembrie. Vezi pe unde mergi sau Mindful walk


Salutare, dragii mei! A venit toamna…Back to job, back to school. Aceasta perioada poate fi foarte stresanta. De aceea, va propun săptămânal resurse pe blogul #DoraDinu și exerciții care sa va aducă starea de bine! 🙂
În viața de zi cu zi, am dori să recunoaștem lucrurile plăcute și pozitive din jurul nostru. S-ar putea să fim grabiti, să fim distrași de alte gânduri sau să ne ocupăm cu verificarea telefoanelor. Drept urmare, ratăm oportunități pentru experiențe pozitive și emoții pozitive – elementele de bază ale fericirii pe termen lung.
Cercetările sugerează că putem maximiza beneficiile mediului, făcându-le mai confortabile.
Acest exercițiu este unul dintre cele mai simple lucruri!
Timpul necesar: 20 de minute pe zi timp de cel puțin o săptămână.
Ce facem?

O plimbare de unul singur în fiecare zi timp de o săptămână.

Încercați să respectați acest program, cu excepția cazului în care vremea este rea. Puteți face acest exercițiu si pe  ploaie, echipați corespunzător. Se pare ca acest septembrie va fi o vara indiana, asa ca no excuses! 🙂
Cum mergem?
În timp ce mergeți, încercați să observați cât mai multe lucruri pozitive din jurul vostru: priveliști, sunete, mirosuri sau alte senzații. De exemplu, înălțimea unui copac pe care nu l-ai observat niciodată cu adevărat, arhitectura complicată a unei clădiri de pe blocul tău, dansul soarelui de pe o fereastră sau o baltă, mirosul de iarbă sau de flori, sau altceva, oamenii pe străzi aglomerate.
Pe măsură ce citiți fiecare din aceste sugestii pozitive, opriți-vă o clipă și asigurați-vă că știți ce faceți. Încercați să identificați despre ce este vorba, ce poate fi plăcut.
Încercați să mergeți pe un drum diferit în fiecare zi, astfel încât să nu doriți să mergeți în același loc.
Cum si De ce funcționează
Luând timp pentru „oprirea și mirosul trandafirilor” – ceea ce cercetătorii numesc „savurarea” – poate spori fericirea și stimulează sentimentele de apreciere și recunoștință. Savurarea momentului ne ajută să aprofundăm impactul pe care evenimentele pozitive îl au asupra vieții noastre –  aceste evenimente se scufundă în mintea noastră mult după ce s-au încheiat. Devenind mai atenți la împrejurimile noastre, este posibil să avem mai multe șanse să ne conectăm cu oamenii.

Daca vreti să practicați mindfulness, am creat un curs online pentru voi. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!