Secretul Maestrului – Ceșcuța de porțelan


Maestrul a păstrat din nou tăcerea, iar discipolul a înţeles dintr-odată că maestrul său era mult prea detaşat pentru a-şi dori cu disperare acea ceşcuţă de ceai. Puţin ruşinat la gândul că îşi suspectase maestrul de o pasiune egoistă, el l-a întrebat cu smerenie:

– Bine, dar care este secretul tău, swami?

Maestrul i-a răspuns liniştit:

– Negustorul a venit după mine deoarece eu chiar am fost sincer când i-am spus că acela era preţul corect al ceşcuţei. Eu nu eram deloc ataşat de acest obiect. În cazul tău, el şi-a dat cu uşurinţă seama că îţi doreai cu adevărat sabia şi că vei reveni să o cumperi.

– Bine, dar cum poţi să nu-ţi doreşti o ceaşcă ce îţi completează întregul set, care reprezintă o colecţie extrem de rară?

– Iată secretul meu, i-a răspuns maestrul.

În fiecare seară, înainte de culcare, îngenunchiez şi mă înclin până la pământ, mulţumindu-i din toată inima lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările zilei. În continuare, îi ofer la fel de sincer tot ceea ce am şi tot ce îmi este mai scump pe lume. Îi ofer Lui fabricile, ashram-ul şi casele mele. Îi consacru Lui adepţii mei, prietenii şi chiar pe soţia mea preaiubită şi pe copiii pe care îi iubesc mai presus de orice. Merg chiar până acolo încât îmi vizualizez fabricile şi ashram-ul arse şi în ruine, iar pe toţi cei dragi morţi şi odihnindu-se în braţele lui Dumnezeu.

După ce îmi termin rugăciunea, mă duc la culcare ca orice om sărac lipit pământului.

Când mă trezesc, privesc în jurul meu pentru a întâmpina noua zi care îmi este oferită şi constat că graţia lui Dumnezeu încă mă înconjoară de pretutindeni. 🙂 Mă simt atunci atât de copleşit de recunoştinţă, încât mă închin din nou până la pământ şi îi mulţumesc din toată inima lui Dumnezeu pentru încă o zi în care m-a binecuvântat cu aceste daruri nepreţuite. Pe de altă parte, sunt perfect conştient că eu nu sunt decât curatorul lor, în numele Lui.

Aceste daruri nu mi-au aparţinut niciodată cu adevărat. Ele nu reprezintă decat un împrumut… 🙂

 După Brandon Bays, Libertatea este…


Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!