Recunoștință pentru lecțiile negative de viață..?


usa

De ce aș fi recunoscător unor lecții negative de viață? În fond, nu mi-au dat decât stări și emoții negative și, în unele cazuri traumatisme. Cum să fiu recunoscător, când poate îmi trebuie ani să-mi revin…?!

Recunoștința pe care te îndemn să o practici zi de zi, ca fundament pentru stabilitatea ta psihologică, este un exercițiu necesar, care te va răsplăti în timp. Nu aștepta roadele, doar practică, practică, practică…Fii recunoscător acelor experiențe din care ieși mai puternic, din care ai învățat ceva. Ca să-ți poți vindeca rănile, iartă! Pentru liniștea și echilibrul tău! Și nu mai permite niciodată să fii rănit…!

Privește lecțiile negative de viață cu optimism și curaj!

În urma acestor lecții, ai învățat ceea ce să nu accepți să ți se întâmple. Acum e momentul să crești și să-ți reclădești demnitatea. Ca și cum azi e prima zi din viața ta. Primeste-o cu bucurie și încredere! Scutură-te de trecut și de emoțiile negative. Fa cu mine acest Exercitiu de Recunostinta. Îndreaptă spatele. Respiră adanc și profund si aminteste-ti:

Care este cea mai importantă lecție negativă de viață care te-a dus la o schimbare pozitivă?

Ce ai învățat din lecțiile negative de viață ale celorlalți?

Apoi întoarce din nou atenția asupra respirației. Inspiră și revino în momentul prezent. Ești mai puternic! Expiră, eliberat… Azi sunt recunoscătoare chiar și zilelor care sunt precum clapele negre ale pianului…Dacă le privesc cu atenție, fără să mă las copleșită de vină, regrete si reproșuri.Te invit și pe tine să deschizi ușor ușa recunoștinței din sufletul tău: Ușa Namaste. _/_

Reframe your life! Concept Copacul Constient. Copyright © 2014-2015  Minodora Dinu. All Rights Reserved.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!