Puterea vindecatoare a cantecului


Dragii mei.

Mantrele fac parte din acea comoara universala a omenirii, dincolo de credinte sau religii. Le iubesc cu toata fiinta mea si am simtit cu adevarat puterea lor vindecatoare in India.

Mysore este un loc minunat, iubit de Dumnezeu. Daca  vizitezi Sudul Indiei nu poti sa nu ramai indragostit pe viata de frumusetea locului, te impregneaza profund. Dragostea pentru flori si miresme a oamenilor, devotamentul lor sincer si deschiderea pentru semenii lor m-au apropiat de India asa cum nu as fi crezut niciodata: cu toata fiinta mea.

Acolo am cantat foarte mult Ganesha mantra. Este o mantra care te ajuta sa ramai puternic in fata oricarei greutati, precum elefantul. 🙂 Ganesha este zeul cu chip de elefant. Oamenii nu se inchina unor elefanti sau idoli, pur si simplu preamaresc calitatile lor. M-am apropiat de mantre fara prejudecati sau sentiment de vina si am inteles cu sufletul, nu cu mintea, cum ne ajuta.

A fost primul meu pas catre mantre. In noiembrie 2014, la al doilea stagiu de instructor yoga din India, am experimentat cu adevarat vindecarea emotionala prin cantec. In fiecare zi, pe la jumatatea orei de meditatie incepea o ceremonie la Ashramul Parmarth Niketan, un Aarti. Sunetele erau puternice, clare, ca si cum am am fi fost chiar acolo, purtate de Fluviul sacru, Gange.

Timp de 3 saptamani, nu mi-am putut stavili suvoiul de lacrimi. L-am inceput m-am luptat cu aceste emotii, nu stiu de unde izvorate, scoase la iveala cu yoga. Am inteles ca tot ce aveam de facut era sa le accept si sa le iubesc. Le-am primit cu bucurie si recunostinta, entru cadoul minunat: acela de a ma eliberade niste suferinte ingropate adanc, in subconstient si in corp. In ultima saptamana lacrimile au disparut singure…Dar ascult cu tot atata emotie, de fiecare data acest aarti, ca si cum as fi acolo.

 La minutul 1: 50 incepe acel cantec care m-a ajutat sa-mi eliberez sufletul de dureri si suferinte vechi. Vi-l daruiesc cu dragoste si cu indemnul sa va acceptati lacrimile ca pe un cadou de la Dumnezeu.

Copyright Dora Dinu

Viata sa ne fie un cantec! #DoraDinu Imaginea de jos provine din arhiva personala: Haridwar, Aarti, noiembrie 2014.

Haridwar_Hare Ganga

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!