Puterea unei flori fragile si delicate: Floarea de hartie


Asa cum am promis, ma intorc azi la aceasta fragila si delicata planta: Floarea de hartie. Ea este exemplul clar al fortei pe care o poate avea o fiinta aparent marunta, dar cu puteri nebanuite. Si tu, si eu, toti avem capacitati pe care nu le exploatam!
Ce poate sa faca pentru noi Bougainvillea 🙂
Floarea de hartie promovează dezvoltarea relațiilor sănătoase,  interne și în afara corpului, relatiile dintre oameni, animale si plante. Daca ai in preajmă Bougainvillea, te va ajuta sa scapi de tristețea și depresia cauzate de traumatismele precoce, din copilăria timpurie. Mesajele mixte, confuzia modelelor de roluri nepotrivite, cicatricile abuzului pot fi eliminate de Bougainvillea. Cicatricile abuzului din primii ani duc adesea la o confuzie între adulți și polaritatea masculină. Această confuzie duce la nepotrivirea dintre planurile mentale, emoționale și fizice ale ființei. După ce tristețea și depresia sunt ridicate, se vede  clar deteriorarea polarității interioare masculine / feminine. Multe emoții puternice vor deveni conștiente, concentrându-se în jurul acestor tulburari si daune psihologice. Pe măsură ce curenți puternici sunt eliberați în fluxul de conștiință, o fază inițială de echilibru intră încet în personalitate.

Incredibil, nu-i așa? Cât de multe pot face plantele pentru noi! Pentru asta însă au nevoie de apă, lumină și…prezența noastră! Simpla achizitie a unei flori nu este suficientă. Eu nu-ți spun să-ti planfici ore de conversație 🙂 cu plantele din gradina sau apartament, ci sa-ti faci timp sa le asculti si…sa le iubesti! <3

Hai sa ne-ntoarcem la Floarea de Hartie. Ce mai stie sa faca pentru om? Multe!

Image may contain: plant, flower, tree, outdoor and nature

Bougainvillea sau Floarea de hârtie este o floare înaltă, cățăratoare. Este o plantă decorativă. Aici o vedeti intr-un ghiveci, dar am si o mladita in pamant.

Image may contain: plant, flower, sky, tree, nature and outdoor

O puteti urca urca pe o arcadă sau de-a lungul unui gard sau unui perete, le va imbraca spectaculos cu  florile ei luminoase și pline de culoare! Floarea de hartie se dezvoltă bine în climat cald, cu lumină solară completă. Peste iarna nu rezista afara in Romania. Are nevoie de sol bine drenat. Florile pot fi roșii, portocalii, galbene, violete, roz, albe și cresc în buchete.

Cercetand dupa visul misterios care mi-a trimis Floarea de hartie, am aflat ca Bougainvillea are si virtuti terpeutice ca planta medicinala:

  • regleaza menstruatia,
  • ajuta in tratamentul hepatitei,
  • calmeaza tusea.
Cum poate fi folosita in scop medicinal?

Florile și tulpinile uscate se pot fierbe în apă și bea ca ceai. Frunzele pot fi utilizate pentru a trata diareea și pentru a reduce aciditatea gastrica. Poate fi folosita si pentru tuse și durere în gât. Infuzia de flori este utila ca tratament pentru scăderea tensiunii arteriale. Frunzele pentru diabet. Tulpinile ajută la hepatită.

Sa va fie de folos! 🙂  Ramaneti aproape de natura…

Eu nu am folosit-o până acum in scop medicinal, de aceea va sugerez sa consultati medicul sau un specialist in fitoterapie inainte de a lua orice decizie.

Joi dimineață vă aştept de la 8 la 9, 30 la Atma Center cu o clasa dinamica de Kundalini Yoga pentru echilibrul tuturor sistemelor din corp. Gasiti toate detaliile pe Pagina Facebook DoraDinuPhD

<3 Dora

 

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com

error: Content is protected !!