Prima zi la Festivalul „Namaste India”


Seară bună  tuturor!

Doar cateva vorbe despre Festivalul inimii mele, Namaste India.

Deschiderea festivalului a fost facuta de două organizatoare talentate și frumoase: Iulia Nălățan și Angelica MArinescu, în prezența unui public curios, mai numeros ca anul trecut, și a reprezentanților Ambasadei Indiei. Apoi ne-am îndreptat într-o procesiune condusă de artista Kaberi Chatterje sa asistăm la plantarea copăcelului Iasomie, simbol al prieteniei dintre India și Romania. Ceremonia a fost simplă, dar emoționantă. Am simțit că în curtea Muzeului Satului se plantează nu doar o floare, ci o legătură între inimi.

Ne-am întors la scenă, unde am avut parte de un spectacol pe care nu avem așa des ocazia să îl vedem și auzim: Spectacol de muzică Baul. Cine sunt Baulii? Originari din partea rurală a Bengalului, Baulii cantă și dansează în același timp, actul lor artistic fiind o forma de rugăciune sau închinare. Parvathy Baul este o artistă completă, un spectacol în sine. Doar stai și asculți, sub cerul liber, și ești cuprins de fiorul mistic din vocea vibrantă a artistei. În dansul ei se rotește nu o artistă, ci o lume.

Am plecat cu inima tresăltând de bucurie. Fie doar și pentru că Parvati Baul ne îndeamnă să gasim Omul din Inimă: Un mesaj de pace si iubire.

Acesta este și mesajul meu la cursul de Hatha Yoga de duminica, la ora 10, la scenă. Un dar din inimă, pentru inimi: un flow de asane simplu, pentru toata lumea, nu doar pentru pentru cei care cunosc yoga.

Vă aștept cu salteluța proprie și cu zâmbetul la purtător!

 Stați conectați la programul Festivalului, sunt atatea de facut și de vazut! India e fascinantă, iar festivalul o punte între două lumi. 🙂

Pe maine !

Namaste!

INDn116b[7]

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Prima zi la Festivalul „Namaste India”

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!