Pretul cuvenit


Cândva, demult, regele Anoschirwan calatorea prin tinutul sau, cu oamenii sai. A ajuns  intr-o zona pustie in munti, unde nu exista nici macar o coliba de pastor amarâta.

Bucatarul regelui a inceput sa se lamenteze:

  „Nobile sultan!Sunt aici sa-ti satisfac toate gusturile. Dar in bucataria noastra nu mai avem nici macar un strop de sare.si fara sare, gustul mâncarii va fi ingrozitor. Nobile sultan, ce ar trebui sa fac?”

 Anoschirwan i-a raspuns calm:

 „Intoarce-te in cel mai apropiat oras. Acolo vei gasi un negustor care va avea sare de vânzare. Dar fii atent sa platesti pretul care se cuvine si sa nu dai mai mult decât face.”

 „Nobile sultan” a raspuns bucatarul ,”in buzunar ai mai multi bani decât oricine altcineva din lume! Ce diferenta ar fi daca ai plati un pic mai mult pentru sare? Nu ar conta prea mult.”

 Regele s-a uitat la el serios si a raspuns:

 „Sunt exact lucrurile marunte care se transforma in injustitiile lumii.Lucrurile marunte sunt ca picaturile de apa care umplu un intreg lac. Marile injustitii ale lumii incep de la lucruri minore.Asa ca mergi si cumpara sare la un pret obisnuit.”

 Sa repetam lectia de azi din aceasta frumoasa poveste: 🙂

Lucrurile marunte sunt cele care se transforma in injustitiile lumii. Lucrurile marunte sunt ca picaturile de apa care umplu un intreg lac. Marile injustitii ale lumii incep de la lucruri minore.

Image result for injustice surrealisme

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!