Practica yoga de Halloween


Draga Cautator al fericirii,

Se apropie weekendul de Halloween. Daca dai o tura  prin magazine, mari sau mici, o sa fii colplesit de atatea decoratiuni, masti, suveniruri si alte lucruri inutile.   Societatea consumerista a scos la iveala strategii seducatoare de marketing, pentru a te ajuta sa scoti banii din buzunare fara grija zilei de maine.

Eu zic asa: ia tu un inspir adanc, din mijlocul pieptului, de cate ori vezi toate tentat. Expira adanc, asa cum te-am invatat din primele exercitii de recunostinta, fie de pe blog, fie din sala de yoga. Si lasa sa plece grija ca altii au si tu nu ai!

Mai ai inca timp sa-ti faci un bagaj simplu, din care sa nu lipseasca haine groase, colantii de yoga si salteluta si sa vii cu mine :). Unde? La Breaza, la Complexul de Terapii Naturale Alexandra! Cu electroterapie o sa socam fricile! Cu masaj si impachetare cu spirulina vie, le imblanzim. Cu yoga si art terapie, meditatie, mudre si mantre, le dizolvam in mii de bucatele! Lasand apoi sa le ia vestitul aer de Breaza, sa le duca unde vrea. Cat mai departe, sa nu le mai gaseasca nimeni …!

In caz ca nu poti sa vii cu noi, lucreaza de acasa. Iata ce practica iti propun de HAlloween:

Ahimsa

Nu rani pe nimeni, cu fapta, gandul sau vorba. Totul e vibratie, in jur. Ce trimiti, inzecit vei primi.

Satya

Spune adevarul!  Mai ai timp sa repari. Daca nu repari tu, le rezolva Karma. Ea are grija de fiecare din noi.

Asteya

Nu fura! Nu lua nimic din ce nu este al tau, fie obiecte sau cuvinte. Nu iei doar ceva material, ci furi ceva mult mai pretios: timpul investit de persoana respective in a crea acel Ceva. Si Sufletul pus in munca respective.

Brahmacharya

Pastreaza-ti energia in scopuri mai inalte decat cele joase, fiziologice. Uita de petrecerile cu mancare si bautura si alte tentatii.

 Aparigraha

Pe salteluta de yoga si in afara ei, nu ravni la ce nu este al tau. Fie material, fie altceva. Corpul acela flexibil pe care il invidiezi NU e al tau. Al tau are alte calitati, invata sa le cunosti si sa le apreciezi. Daca vei continua sa ravnesti la ce fac altii cu corpul lor, nerespectandu-ti limitele, te vei accidenta.

In afara de cele cinci Yama de mai sus, noi o sa practicam la Breaza si Niyama:

Sauca – curatam corpul cu terapii si hrana ecologica.

Santosha– multumirea.

Tapas – folosirea disciplinata a energiei pentru scopurile inalte.

Svadhyaya – cunoasterea de sine, studiul, observatia.

Isvarapranidhana – celebrarea spirituala. Aprinde si tu o lumanare pentru cineva drag care a plecat din lumea celor vii.

profile3 profile2


 

Sa ne revedem cu bine! Namaste! _/\_

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!