Practica de grup Kundalini sau practica one to one?


Imagini pentru practice private or yoga practice group kundalini

Buna dimineata, dragilor! Sat Nam.

Salutarea in Kundalini yoga in traditia Yogi Bhajan este Sat Nam. Va voi vorbi in alt articol despre ce inseamna.

Azi as vrea sa reflectam putin. Practica de grup Kundalini yoga, sau cu un instructor, one to one?

Orice ati alege, amintiti-va:

Am venit singuri pe lume si tot singuri plecam…

De aceea, gasirea drumului personal, a Dharmei, a destinului pentru care am venit pe lume este tema centrala a vietii noastre. Vindecarea, dragostea de sine, care incepe de la cunoasterea de sine, toate sunt parti din drumul personal. Practica, indiferent de forma ei, are un singur scop: cresterea personala, realizarea de sine.

In Kundalini yoga, indiferent de traditie – Yogi Bhajan sau Kryia, Laya Yoga etc., scopul practicii este trezirea controlata a uriasei energii transformatoare care este Kundalini.

Il citez pe  Yogi Bhajan:

„You can find your true identity within yourself. Nobody can find it for you. You must get up in the morning and find your true identity. You need time to be all by yourself, where there is nobody else. It will bring prosperity. Your radiant body will become brighter. There is no make-up that works to make you brighter, or for your character. You can try anything you want, but for character, you have to work with yourself. You must make your own path in your own life for your own prosperity and richness, and you have to be beautiful, bountiful and blissful. This the way God made you.” – (Yogi Bhajan class lecture, December 1, 2001.)

Eu zic ca ai primit deja un raspuns foarte clar. Adaug:

A fi singur nu inseamna a fi insingurat. Puterea universala a dragostei straluceste in fiecare dintre noi!

O sa-ti raspund transant, in stilul meu oltenesc, la intrebarea din titlu. 🙂

Clasele private sunt cele mai potrivite pentru probleme sau teme specifice sau a invata mai mult, mai repede, in profunzime: concepte, mantre, kryias etc.

Clasele de grup sunt potrivite pentru energia pe care o degaja grupul si care este foarte benefica in momente energetice de o intensitate aparte: configuratii astrale deosebite etc.

Va indemn sa va deschideti mintea pentru o noua practica, fara prejudecati: Kundalini yoga. <3

Noi am practicat Kundalini yoga pe 7 august, de Luna plina, in configuratia numita Mana de aur a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca …l-am luat pe Dumnezeu de picior! 🙂  Insa am creat conditii pentru o mai mare constientizare a obstacolelor din calea planurilor si proiectelor noastre.

O stare de nervozitate, de agitatie, de nemultumire, insomnie etc. este specifica zilelor de Luna plina, luna Noua, eclipse etc. Sperand ca aceste stari nu v-au afectat foarte mult, va invit la o noua experienta cu alte kryias, cu o zi inainte de eclipsa de soare din 21 august.

Ne vedem in gradina Japoneza pe 20 august – o seara de duminica, ultima clasa de Kundalini Yoga din vara aceasta cu DoraDinu. Iar maine, sambata 12 august, Yoga ca Terapie, de la 8, 50 la 10, 30.

Sat Nam! <3

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Practica de grup Kundalini sau practica one to one?

 1. Viorica Ștefănescu on said:

  Am participat la cursul de „Kundalini yoga for solar eclipse” din 21 august a.c.
  A fost prima mea experiență, deși mă situez în categ. „seniori”.
  Întâlnirea mea cu dna Dora Dinu, intr-un context natural de excepție (Grădina Japoneză din parcul Herăstrău)-a fost, pentru mine, un semn pentru a începe o etapă nouă a vieții mele, descoperind lucruri noi, despre mine și despre puterea mea mentală. Nu pot spune prea multe despre curs (fiind primul meu contact cu „yoga”), decât că am plecat cu o stare de bine, generală, mai ales mentală.
  90′ petrecute cu grupul și cu primul meu „instructor” de Yoga, însoțite de un cadru natural deosebit (ploaie ușoară, parfum de vegetație umedă, liniște, etc.) au fost cu mult mai relaxante, decât evenimente și proceduri mai îndelungate și costisitoare.
  Charisma, stilul, bunatatea, motivarea – oferite de dna Dora Dinu (care, cu siguranță, este și un fin psiholog) mi-au creat convingerea ca nu este niciodată prea tarziu pentru a începe o nouă viață – dacă esti tânără sau „senioare”, dacă ești in formă sau nu, dacă ai practicat deja yoga sau nu, dacă ești suplă puțin, mult sau deloc.
  Mulțumesc Dora Dinu!💖

 2. Multumesc pentru cuvintele calde si sensibile, draga Viorica! Te astept cu drag si la viitoarele evenimente! <3

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!