Postura corpului ne influenteaza memoria pe termen lung


Imagini pentru body memories

Dragii mei,

De cand am deschis blogul va tot spun:

Ceea ce mintea uita, corpul isi aminteste…

Toti traversam viata cu bune si rele si credem, odata ce raul a trecut, ca am tras linie, am intors pagina si…mergem mai departe.

Da, mergem, dar…șchiopătând.

Exista o cale sa iesim cu bine din ale vietii valuri si furtuni. Terapia prin miscare. Yoga, dansul, artele terapeutice… Toate mi-au aratat ca viata poate fi frumoasa daca luam decizia sa ne-o facem frumoasa.

Ceea ce ma pune pe ganduri este ca oamenii nu au inteles inca rolul miscarii in vindecare si conectare.

Nimeni nu te poate vindeca in afara de tine.

Daca iti cheltui banii pe concedii si wend-uri scumpe dar pentru yoga nu ai bani si timp…si crezi ca vei trece cu bine anul acesta peste momentele de stres, te înșeli.

Yoga si terapiile nu te vor vindeca peste noapte, dar te vor ajuta sa-ti mobilizezi resursele.

Unii vin la yoga o data, de 2 ori… si renunta. Ba e prea tare, ba e prea moale pentru mine…ba nu am timp, chef etc…

De fapt, nu stim cum sa ne gasim pretexte ca sa fugim de responsabilitati. Dine xperienta celor 55 de ani, un singur lucru pot afirma cu certitudine:

Esti singura persoana responsabila de sanatatea ta, fizica si psihica.

Memoria este in-trupata. Poate crezi ai uitat un episod trist din viata ta. Dar corpul sigur l-a retinut. Este in genunchiul care doare, este in umarul care te supara …este in tot ce tine de corpul tau. Este in insomnia de peste noapte sia gitatia de peste zi. Este in felul in care reactionezi la frustrari. principiul e simplu:

Corpul retine postura in care ai fost in acel moment si de fiecare data va reactiva durerea.

Daca nu e fizica, e psihica. Daca nu e constienta, no problem, o retine subconstientul.Si o sa dea cu noi de pamant cand ne e lumea mai draga…

Uite, eu las acum blogareala, pentru miscare.Nu pentru ca am niste colacei vizibili. 🙂 Ci pentru ca stiu ca cineva care imi va recunoscator. Subconstientul meu, manifestat in corp. <3

O zi intrupata constient sa avem!

Pentru cei care vor sa reproduca acest articol: copiati linkul, va rog, nu continutul. Nu de alta, dar sentimentul de vina lucreaza si el undeva…

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!