Părul tau vorbeste despre tine


Poate vi se pare ciudat, dar ordinea din minte se reflecta în cea din păr. Nu degeaba, inainte de culcare, femeile petreceau timp  pentru a-și peria atent parul: odata cu impuritatile, inlaturau si energia negativa. Pregatirea pentru somn impunea si acest ritual de tranzitie, cu grija pentru minte, trup și suflet.

V-ați intrebat de ce coada impletita urmeaza coloana vertebrala, in mai toate culturile vechi? Se crede că impletirea cositei intr-o coada ajuta coborârea fortelor benefice de-a lungul acestui canal energetic, coloana. In yoga numim acest canal central Sushumna. Nu intamplator  părul a fost dintotdeauna împletit într-o coadă cu 3 șuvițe. Mai mult decat un simplu mod de a-l purta, cele trei șuvițe sunt un sen al uniunii minte, trup, suflet.

Parul vorbeste in locul nostru si spune multe despre noi. Asa de fragile cum le credem, firele de par sunt conductoare de energie. Actioneaza ca niste antene, conectandu-ne la energia Yin a universului și permițând un schimb continuu de energie: de la cap la par si invers. Prin traditie, scurtarea parului in timpul sarcinii era evitata tocmai pentru ca parul aduna forte suplimentare pentru mama si copil si proteja energetic fătul.

Când privim parul unei persoane, putem evalua starea sa de sanatate fizica si psihica. Parul este oglinda sistemului nostru hormonal. Depresii, tristeți, boli de care nu stim, dar si vopsirile agresive ne afectează calitatea parului. Implicit, stima de sine. Când tu strălucești de bucurie si sănătate, si parul tau straluceste.

Se crede ca schimbarile suferite de par sunt intim legate de destinul nostru si ca ne pot chiar afecta cursul vieții. De aceea, cand avem nevoie de o schimbare palpabila, vizibila, directa, de multe ori recurgem la o schimbare de look- culoarea parului, forma. Decizia de a ne tunde parul ascunde dorinta de a face un pas concret pentru o schimbare. Oare Universul ne trimite semnalul schimbarii sau noi trimitem un mesaj Universului ca dorim schimbarea? Sau poate este o prelungire in subconștientul colectiv a sfatului din vechiul Testament de a ne lepada, odata cu parul, de cele nedorite, de rele?

Daca este sa dam crezare traditiei, nu ar trebui sa ne tundem prea scurt, pentru a ne ne deconecta de la energia vitală.  Ideal, parul ar trebui sa ajunga la omoplati si sa acopere sternul. De ce?  Poate datorita rolului  acestora de protectie. Stiti cata grija avem in yoga de  postura si cat de importanta este asezarea corecta a omoplatior…

Dar ce ne facem când viata ne duce in mod dureros la pierderea podoabei capilare – chimioterapie, accidente etc. Pe langa acceptare si impacare, mai exista  o solutie: peruca din par natural. Insa parul natural este scump si greu de gasit.

Fa si tu ceva pentru femeile atinse de cancer sau cele care si-au pierdut parul in situatii dramatice! Fiica mea, Claudia de Jesus, va dona parul unui ONG pentru aceasta cauza. Ajuta si tu pe cei in suferinta.

Doar impreuna putem schimba ceva. Namaste!

donate for cancer

Va aștept cu drag la clasele mele de yoga, iar la sfarsitul lunii ianuarie, la o retragere holistica.
  • yoga
  • meditatie
  • tehnici de mindfulness
  • art terapie
  • impachetare cu spiruina, masaj, reflexoterapie/ baie de plante, la http://www.alexandra-hofigal.ro/

Va astept cu iubire! _/_

Abia astept sa te cunosc! Cand si unde? Urmareste orarul claselor mele de yoga actualizat pe https://www.facebook.com/DoraDinuTeacher/

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Părul tau vorbeste despre tine

  1. Retreatul 2 la Breaza a fost o splendoare! Am descoperit ce inseamna yoga cu adevarat! Dora este o maestra, un psiholog fin si o bogatie de experienta de viata frumos impletita. Multumesc, Dora! Vreau sa ma inspir in preajma ta cat de des voi avea ocazia.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!