Parabolă de Lună Nouă


Buna dimineața, dragii mei!

Avem de gând sa va scriu despre Luna Noua si influentele ei, dar am găsit un mod mai bun de a face asta. Cu o pildă sau parabolă. 🙂

Ce gândim, aceea devenim

Trăia odată in vechea Indie, de mult, o femeie de moravuri ușoare. Chiar in fata casei ei trăia un Brahman (preot sau învățător). În fiecare dimineață, Brahmanul făcea ritualuri, slujbe numite puja, citea Bhagavad-Gita, cânta mantre și spunea rugăciuni. În timp ce făcea toate astea, Brahmanul se uita pe geam la casa vecinei. Iși spunea, de fiecare data, cu indignare si revolta:

Oare cum o putea trai așa? Este deja al treilea bărbat care ii intra azi in casa! 

În același timp, femeia se gândea:

Ce om înțelept și credincios e vecinul meu!  Este ora 11 si el a citit deja din cartea sfântă, Bhagavad-Gita, iar acum probabil se roagă…!

Si tot asa, vecina il vedea in toată pietatea si sfințenia lui, in timp ce brahmanul numai rău gândea despre ea!

Trecu timpul, cei doi au îmbătrânit si veni vremea, asa cum le-a fost scris si cum le era karma, sa treacă pe lumea cealaltă. Amândoi si-au dat duhul și întâmplarea a făcut că au plecat cam în același timp pe lumea cealaltă.  Când brahmanul a ajuns in fata lui Vishnu, aceasta i-a întors spatele. Brahmanul l-a întrebat disperat:

Unde te duci, Doamne? Sunt aici

Vishnu i-a răspuns, calm:

Nu, nu sunt aici pentru tine, ci pentru aceasta femeie! Pentru tine vin duhuri din lumea celor rai

Cum e cu putința? A strigat Brăhmanul. Eu, care m-am rugat tot timpul și mi-am îndeplinit toate obligațiile fata de Tine…! Doamne, de ce ma părăsești?

Vishnu i-a răspuns:

Poate ca te-ai rugat. Dar te-ai gândit numai rău la vecina ta toată ziua, revoltat și indignat. Mintea ta a fost scufundata în ignoranță, învinovățire și mândrie. Te-ai văzut mare si tare, deasupra ei si a tuturor! În timp ce ea  se gândea cu respect si venerație la tine și la toate lucrările brahmanice. In mintea ei, recita si cânta aceleași mantre ca tine, cu gândul mereu la Dumnezeu și cu umilință.  Prin urmare, pentru ea am venit, ea va merge in Împărăția cerurilor


 Poveste culeasa din oceanul internet, tradusa si adaptata după știința și priceperea #DoraDinu.

"Lord Vishnu~Hindu God of the home and relationships within it"  Vishnu is a name that I have often heard in relation to the Indian culture. It seems to me that he is portrayed as even more beautiful than his partner, Lakshmi. Is this because of the male-dominated culture?:

Învățătura de Luna nouă

Atunci când Mercur, planeta comunicării, vine în același punct cu luna noua, ne sunt date noi oportunități. Sa începem sa comunicam ALTFEL. 

– Ascultam mai întâi, deoarece avem doua urechi sa ascultam și numai o gura sa vorbim! 🙂

– Nu judecam pe nimeni si nu ne consideram mai presus decât ceilalți, precum Brahmanul din pilda de azi. Singur Dumnezeu e mai presus de toți și toate!

Lumea e oglinda gândurilor noastre! Cum gândim despre alții, așa devenim!

O zi plina de ințelepciune va doresc!  🙂 #Dora

Alte povesti vei gasi pe pagina mea Facebook si  profilulFacebook 

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!