Oare am o tuburare alimentară…?


Tulburările de alimentație sunt boli mentale complexe. Oricine, indiferent de vârsta, sexul, etnia sau originea, poate dezvolta o astfel de tulburare.

Câteva exemple de tulburări de alimentație includ tulburarea de evitare / restrictivă a consumului de alimente (ARFID), bulimia, tulburarea de alimentație excesivă și anorexia.

Nu există o singură cauză!

Este posibil ca oamenii să nu aibă toate simptomele unei tulburări alimentare.

Mulți oameni sunt diagnosticați cu „alte tulburări specifice de hrănire sau alimentație” (OSFED), ceea ce înseamnă că simptomele lor nu se potrivesc exact cu ceea ce medicii verifică pentru a diagnostica tulburarea alimentară excesivă, anorexia sau bulimia, dar nu înseamnă că nu este încă foarte serios.

De asemenea, este posibil ca simptomele cuiva și, prin urmare, diagnosticul lor, să se schimbe în timp. De exemplu, cineva ar putea avea anorexie, dar simptomele lor s-ar putea schimba ulterior pentru a se potrivi cu un diagnostic de bulimie.

Eating disorders | Find help and support | Kids Helpline

Vă întrebați dacă aveți o tulburare de alimentație? Acest lucru vă poate aduce multe întrebări, gânduri și sentimente.

De asemenea, se poate întâmpla ca alți oameni să vă spună că sunt îngrijorați de dvs. sau cred că aveți o tulburare alimentară, dar nu sunteți de acord. Acest lucru poate fi dificil și poate provoca conflicte cu cei din jur.

Ați putea avea o tulburare de alimentație?


Dacă nu ați avut motive să știți multe despre tulburările de alimentație anterior, este posibil ca înțelegerea lor să se bazeze pe modul în care sunt prezentate în mass-media, de exemplu. Acest lucru descrie adesea un anumit tip de poveste în ceea ce privește cine suferă de tulburări de alimentație, ce le cauzează și care sunt simptomele. De exemplu, este posibil să fi auzit adesea despre experiențele tinerelor femei albe cu anorexie, care nu reflectă spectrul complet al tulburărilor alimentare și al persoanelor care le pot dezvolta.

Am sau nu o tulburare de alimentație?

Studiile sugerează că aproximativ un sfert dintre persoanele cu tulburări alimentare sunt bărbați.

Potrivit unui studiu (Fairburn & Harrison 2003), 80 de recuperare este posibilă în orice moment, dar este important să încercați să căutați ajutor cât mai curând posibil, deoarece acest lucru poate ajuta la recuperare.

Studiile sugerează că aproximativ un sfert dintre persoanele cu tulburări alimentare sunt bărbați.

Potrivit unui studiu (Fairburn & Harrison 2003), 80 de recuperare este posibilă în orice moment, dar este important să încercați să căutați ajutor cât mai curând posibil, deoarece acest lucru poate ajuta la recuperare.

85% dintre persoanele cu tulburări alimentare nu sunt subponderale.

Stereotipurile despre cine suferă de tulburări de alimentație ar putea să le facă și mai greu de observat în rândul persoanelor în vârstă, bărbați și băieți și grupuri minoritare etnice și culturale. Numărul real al persoanelor care suferă ar putea fi mult mai mare decât credem, dar mai ales în rândul grupurilor.

Circumstanțele, sentimentele și simptomele dvs. pot fi foarte diferite de ceea ce ați văzut sau despre care ați citit, dar asta nu înseamnă că nu puteți avea o tulburare alimentară. Modul în care se prezintă tulburările alimentare poate varia foarte mult de la persoană la persoană. Aceasta înseamnă că tulburările de alimentație pot fi dificil de identificat și, adesea, cei care suferă pot părea sănătoși în ciuda faptului că se simt rău. Dacă credeți că ați putea avea probleme cu alimentația sau simțiți că sentimentele sau situațiile dificile vă fac să vă schimbați obiceiurile alimentare sau să vă simțiți diferit în legătură cu mâncarea, ați putea avea o tulburare alimentară sau puteți dezvolta una.

Puteți citi mai multe despre simptomele diferitelor tulburări de alimentație aici. Dacă sunteți deloc îngrijorat de dvs. sau de altcineva, este întotdeauna mai bine să căutați ajutor cât mai repede posibil, deoarece aceasta oferă cele mai mari șanse de recuperare completă.

Tulburările de alimentație pot fi o modalitate de a face față sentimentelor sau situațiilor care fac persoana nefericită, supărată, deprimată, stresată sau anxioasă. Nu sunt vina persoanei care suferă!

Nimeni nu alege să aibă o tulburare alimentară!

Uneori oamenii își fac griji că vorbește cu cineva, deoarece simt că tulburarea lor alimentară nu este suficient de gravă, nu vor să-și îngrijoreze oamenii sau să-și piardă timpul sau pentru că se simt vinovați, jenați sau rușinați. Dar, indiferent dacă dificultățile tale alimentare au început recent, te-ai luptat de ceva vreme sau ai fost tratat pentru o tulburare alimentară în trecut pe care crezi că s-ar putea întoarce, merită să-ți fie recunoscute preocupările cu respect, să fie luate serios și să fie susținut în același mod ca și cum ai fi afectat de orice altă boală.

Gasesti pe acest site o mulțime de alte informații pe care le-ați putea găsi utile dacă credeți că dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți aveți o tulburare de alimentație și pe măsură ce începeți să vă gândiți să primiți ajutor.

Ce poți face?

INFORMATI-VA CORECT! Aflați mai multe despre tipurile de tulburări alimentare și simptome.

Dacă nu sunteți sigur cum să spuneți cuiva preocupările dvs, contactati-ma!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!