Ô temps ! Suspends ton vol…


Dragi prieteni,

A mai trecut un weekend din viata noastra.

Pentru mine, a fost plin de emotii. Dupa un drum obositor, cu 3 ore de asteptare din cauza unui accident pe Drumul National Pitesti Craiova, am ajuns la Slatina.

Sunt aproape 10 ani de cand am plecat din Slatina. Este orasul adolescentei mele si al tineretii. Si , mai ales, este orasul unde am petrecut cei 4 ani de liceu la Liceul Pedagogic, pentru a reveni ca profesor in aceeasi scoala careia i-am fost eleva. Sutn conservatoare, recunosc. Liceul unde sunt acum profesor este a doua unitate de invatamant in 37 de ani.

Sa ne intoarcem la…scopul vizitei: intalnirea cu colegele mele dragi de liceu. In 1976, cand am sustinut admiterea, au fost numai 2 clase de educatoare. Consecinta? Am petrecut 4 ani intr-o scoala aproape in intregime de fete- mai erau cativa baieti rataciti in clasele de invatatori, restul – fete.

A fost o intalnire plina de emotii, am avut lacrimi de fericire si o bucurie imensa! <3 Nu as fi putut rata aceasta intalnire. Toate, da, toate ne-am schimbat. Privindu-i pe ceilalti, observam ca au imbatranit, uitand insa ca…si noi am imbatranit! Fiecare in felul sau. Timpul si-a lasat urmele pe fetele noastre, pe tinuta noastra, mers…Insa ceva pretios, profund, a ramas in fiecare din noi: acel copil care a trait alaturi de ceilalti timp de 4 ani. Chiar daca ti-e greu sa admiti ca a trecut timpul, nu poti sa uiti expresia sugubeata a uneia, zambetul celeilalte si toate acele gesturi marunte care ne fac Unici si pe care le purtam pana la adanci batranete in noi.

Am ras, am plans, am vazut fotografii cu nepotii, copiii si am vorbit despre ce am facut in acesti 37 de ani care au trecut din 1980. A fosty o intalnire infvormala, fara catalog, banci etc,  la o terasa din Slatina. Am parasit clasa mea draga cu bucuria revederii si cu nostalgie. As fi vrut sa-i cer timpului sa stea in loc…

Ô temps ! Suspends ton vol…

Multumesc tuturor colegelor prezente, le imbratisez pe toate, si pe cele care nu au putut sa vina si le trimit toata recunostinta mea pentru aceste momente inscrise in inima mea pentru totdeauna!

XII P2, va iubesc! <3

Image may contain: food

Image may contain: 2 people, people sitting, people standing and indoor

Image may contain: 18 people, people sitting and indoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing

Image may contain: text

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!