Namaste, India!


Dragi prieteni,

Cu cat ne apropiem de Festivalul Namaste India, cu atat amintirile si dorul de India ma coplesesc…

Prima data cand am pasit pe pamantul Indiei am fost cuprinsa de emotii. Nu stiam ce voi gasi si eram cu inima deschisa pentru tot ce urma sa primesc. Prima intalnire cu strazile aglomerate, zgomotul, poluarea, saracia, in contrast cu cartierele bogate si vilele elegante, te poate bulversa. Insa odata ce inveti sa privesti frumosul din jurul tau, mintea se linisteste, iar inima se deschide! <3

Ii sunt datoare Indiei. Pentru  ca m-a pus intr-un mod abrupt si dur cu picioarele pe pamant. Pentru ca m-a invatat sa vad si sa iubesc frumosul in tot ce exista. Pentru ca m-a invatat cum sa-mi linistesc mintea si sufletul. Pentru ca mi-a dat curajul de ma reinventa, la o varsta la care multi se resemnneaza ca imbatranesc si traiesc din amintiri.

De ce iubesc India? Nu as putea sa spun cu doar cateva cuvinte. India e un log magic, plin de culoare, savoare, gusturi, mirosuri amestecate, sufocante, uneori divine. Am invatat sa iubesc India cu fiecare pas, cu fiecare asana, cu fiecare mica descoperire la coltul strazii sau alaturi de oameni.

Chiar in prima seara cand am debarcat in Mysore am avut parte de un festival, urmat de un festin: Ratha Yatra.

Ratha Yatra este una din cele mai mari  sarbatori indiene. Fondatorul acestui festival, Srila Prabhupada, spunea: Daca participi la aceste festivaluri si vezi zeii cum troneaza in carul lor, vei ajunge la sfarsitul vietii alaturi de Dumnezeu. 

Acest festival este sarbatorit in toate localitatile din India in luna ianuarie. Un car frumos colorat si luminat poarta simbolurile credintei, statuia lui Krishna. Sute de oameni imping carul intr-o procesiune, ofera rugaciunile si canta Kirtan pe tot drumul Ratha Yatra. La sfarsit celor prezenti la festival li se ofera prasadam – pomana. Toata lumea se asaza si manaca impreuna! 🙂

Mai jos, cateva din imaginile din festivalul Ratha Yatra Balaram la care am participat in ianuarie 2013 in Mysore.

Namaste, India! <3

In curand, festivalul Namaste India. Va invit cu iubire la o clasa de Yoga in cadrul festivalului. Namaste_/\_

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!