Respir, deci trăiesc


În ianuarie 2012 am primit diagnosticul de cancer mamar la un control de rutina. La doar câteva săptămâni am aflat ca am glaucom…

A fost un duș rece, o trezire la viață; de fapt, o trezire la rostul vieții. Din ianuarie până în iunie 2012 am făcut tot felul de investigații, care au confirmat diagnosticul inițial. Acele șase luni mi-au deschis ochii asupra a ceea ar trebui să fie viața mea. M-am întrebat Cine sunt cu adevărat și care e rostul meu pe acest pământ.

Din toate zbaterile și căutările, am înțeles un singur lucru: sunt ceva mai profund decât mintea care gândește, decât corpul care trăiește si moare. Ceva dincolo de efemeritatea și impermanența lucrurilor. Și am mai înțeles ca tot ce poți face este să te bucuri de momentul Prezent.

Povestea cancerului a luat sfârșit în cabinetul unui medic cu adevărat specialist, care a infirmat diagnosticul doar privind o radiografie. Ieșind din acel cabinet, am simțit că m-am născut a doua oara. Am îngenuncheat, cu brațele larg deschise spre cer. În acea clipă, am simțit că sunt una cu universul si ca imi voi dedica restul vietii insanatosirii oamenilor.

De atunci, în fiecare dimineață privesc cu recunoștință răsăritul soarelui și mulțumesc vieții pentru încă o zi. În cele 6 luni am primit mesajul de iubire necondiționată din partea copiilor mei si a prietenilor, iar yoga m-a ajutat să fiu mai aproape de mine și de rostul meu.

Am decis că sunt datoare să dăruiesc și altora o parte din sprijinul pe care l-am primit. Restul a venit de la sine: lecturi, meditație, asane și cele două stagii din India pentru certificare Yoga Alliance International și specializare ca Yoga Teacher- 500 de ore de formare. In 2017 m-am specializat in Yoga Therapy & Ayurveda cu doi dintre cei mai buni terapeuti din lume: Indu Arora YogSadhna in Marma Vidya si Ganesh Mohan- Svastha Yoga & Ayurveda in Psihologia Yoga (Anxiety, Stress and Trauma). In 2018 am absolvit cursul de Kundalini Yoga in tarditia Yogi Bhajan.

În 20 martie 2013 am deschis acest blog sub forma unui Jurnal al Recunoștinței. Exercițiile publicate aici au rădăcina în experiența celor 55 de ani de viață, din care peste 40 în educație și formarea adulților. Blogul își trage seva din înțelepciunea orientală, psihologie, psihoterapie si din cercetarea mea doctorala in mentorat. 

Pentru tot ce am dobandit sunt recunoscătoare și vreau să împărtășesc cu voi aceasta bucurie! 

Pentru evenimente care se repeta sau unice, de tipul retreat si workshop, mergi la pagina Events. Le poti vedea din timp si pe Pagina mea Facebook

Sa ne vedem cu bine! 🙂 Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Copyright © 2013-2020 Dora Dinu

All Rights Reserved

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!