Mitul #3. Energia Kundalini poate fi trezita numai prin Kundalini yoga


Azi vorbim despre energia Kundalini. pe scurt, pentru ca vorba multa…intarzaie trezirea Kundalini! ­čÖé

In jurul energiei Kundalini circula cele mai multe mituri. Le vom destrama pe toate rand pe rand.

Kundalini este prezenta naturala a energiei ca stare de constientizare in fiecare dintre noi si in tot ce exista in natura.

Nu suntem prea diferiti de roci, animale, plante, cu toate ca ne credem atat de departe pe scara evolutiei. Lumea inconjuratoare si-a pastrat modul de reglare, vindecare, imbunatatire, adaptare, in ciuda agresiunilor la care este supusa de om.

Kundalini isi gaseste cea mai inalta expresie in fiinta umana. Suntem materia structurata cu cea mai mare inteligenta din univers, materia cea mai complexa, prin sistemul nostru nervos si glande. Cand ne extindem senzitivitatea si prezenta, energia kundalini isi mareste si ea prezenta si curgerea. Kundalini exista in toate fiintele umane, insa numai un numar foarte mic reusesc sa activeze flowul sau curgerea acestei energii miraculoase.

Mitul # 3. Energia Kundalini poate fi trezita NUMAI prin practica yoga, in special Kundalini yoga

Yoghini si yoghine, imi pare rau sa va dezamagesc…! Este un mit. Energia Kundalini poate fi trezita si spontan, in caz de accident, vindecare spontana intr-o suferinta sau boala grava, o practica fizica┬áintensa si alte situatii.

Sistematic si intentionat poate fi trezita cu yoga, meditatie, rugaciune si alte practici spirituale. Insa poate fi trezita si fara ele.

Atunci de┬áce mai practicam Kundalini yoga…?

Pentru a accelera procesul. Si, mai important, pentru a-l controla! Prin disciplina, Kundalini yoga ne da abilitatea sa ne trezim sinele si sa ne marim gradul de constientizare, controland astfel procese vitale din organism. Procesul de trezire Kundalini nu va fi haotic, nu ne va expune la riscuri  si nu va fi legat de o persoana sau o experienta anume.

Trezirea Kundalini se va intampla nu pentru ca practicam un anume tip de yoga, in cazul acesta Kundalini yoga, ci pentru ca experienta noastra ne duce la alt nivel.

Cand vorbim despre Kundalini, avem in vedere doua traditii:

  • traditia hindusa:┬áLaya Yoga, Kryia Yoga, Raja Yoga si alte seturi de tehnici ce cuprind pranayama, mudra, mantra, unele si asana.┬áDe fapt, sunt tehnici tantrice de trezire ┬áa energiei Kundalini;┬á┬á
  • traditia┬áSikh: Kundalini yoga┬áAs taught by Yogi Bhajan.

Cum adica, sunt mai multe tipuri de Kundalini yoga? Nu vorbim despre Kundalini yoga As taught by Yogi Bhajan?

Acesta este alt mit. Despre care vorbim alta data. Acum va las in compania lui Nirinjan Kaur, cu  mantra Chattr Chakkr Vartee.

In ceea ce ma priveste, tot ce tine de spiritualitatea indiana ma fascineaza. Indiferent de traditie, hindu sau sikh.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! ­čÖé

Copyright DoraDinu

Leave a comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!