Meditatia


6

Nimeni nu mă înțelege…

Ce am făcut gresit?

Ce au X, Y Z cu mine..?

As vrea sa dispar undeva, sa nu mai vad pe nimeni…

Niciodată nu o sa reușesc…

N-am facut nimic bun in viața…

De ce trebuia sa mi se întâmple tocmai mie…?

Am o viața…de toata mizeria!

Daca te-ai recunoscut in unele din aceste afirmații, dacă nu dormi bine, ești tot timpul obosit/a, fara o cauza aparenta, esti nemulțumit/a de viata pe care o duci, este momentul sa te ancorezi mai bine in prezent. Pentru ca starea de indispoziție si gandurile negative te pot conduce la depresie.

Dar…ce este depresia?

Eu nu iti voi da o definiție academica, ci una simpla. Depresia este cand nefericirea se instalează complet in viata ta si devine cronica. Când devii prizonierul gândurile negative si al cuvintelor grele, iar mintea ta devine o închisoare trista, plina de framantari, din care nu ști cum sa mai iesi.

Ganduri multe iti tulbura mintea?

Nu ești singur/ singura! Ganduri avem toti, de la 12,000 la 60,000 pe zi. Numai ca, potrivit unor cercetari, 98% din ele sunt aceleasi pe care le-ai avut si ieri, si alataieri…Mai mult, 80% din ele sunt negative. Acestea in special iti consuma energia, mai ales prin monologul interior si cuvintele cu mare încărcătura energetica negativa: nu pot, nu stiu, niciodata, nu voi reusi, trebuie. Reproșuri, plangeri, învinovățiri, gandul la acelasi lucru, in mod repetat)…repertoriul este complex! Toate acestea te storc, la propriu si la figurat, de energie. Si pot conduce la depresie, daca nu le controlam. De cele mai multe ori, eforturile pe care le facem pentru a iesi din starea de depresie pot fi haotice si ne pot aprofunda suferinta, in lipsa unui sprijin specializat.

Sa nu ne intristam. 🙂 Avem la dispozitie instrumente simple: yoga si meditatia.

Pentru resurse gratuite in yoga si psihologie, urmareste @doradinu pe Instagram! 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!