Marmani sau tabloul de comanda al corpului


Buna dimineata! Cateva clarificari la ceea ce am spus despre Marma aseara.

Pluralul in sanscrita este Marmani. Folositi asa cum credeti, insa in nici un caz marmas,  pluralul englezesc.

Principalele marmani sunt in numar de 108, dupa unii intelepti 107, a 108-a marma poate fi suprafata corpului in intregime.

Daca initiati o cautare pe Google veti gasi harti extrem de fine si retele foarte dezvoltate. Cele de mai jos sunt simplificate. A crede insa ca putem invata stiinta Marmani sau Marma doar de pe Google sau din carti este o iluzie periculoasa. Cu secretele corpului uman nu ne putem juca! De aceea, Indu a numit cu intelepciune formarea la care particip  Marma Vidya si nu Marma Chichitsa. Pentru ca prima abordare este cunoasterea sau vederea acestor puncte vitale. Abia apoi putem vorbi de tratamentul prin terapia marmelor: cu atingere, masaj, mantre, etc.

Studiul Marma este esential pentru un instructor yoga, terapeut Ayurveda si pentru orice aspirant la cunoasterea modului in care functioneaza Mintea si Corpul.

Asanele sau posturile yoghine sunt parte din terapia MArma, numai daca cunoastem aceste zone si felul in care le influentam. Daca vreti sa invatati si sa practicati/ predati yoga din perspectiva pur fizica, anatomica, ca un sport, puteti sari peste cunoasterea si a efectelor practicii yoga asupra lor. Daca insa vreti sa practicati yoga din perspectiva a ceea ce este, adica lucru cu prana, cu energia si forta vietii in Minte, trup si suflet nu puteti trece peste cunoasterea marmani.

Marmani sau Marmele sunt un tablou de comanda, cu care schimbam energia in corp. Studiul marmani incepe cu …începutul. Dosha, Vikrutti, Nadis, Chakra…toate sunt in aceeasi oala, mai precis corpul nostru.

Felul in care ne asezam intr-o postura yoga poate elibera energia sau o poate bloca, poate aduce un fluxul de energie necesar vindecarii, echilibrarii, insanatosirii.  Intr-o asana stimulam una sau mai multe marme. Aici nu e vorba de un aliniament strict anatomic, ci energetic. deci, Vederea corecta sau Cunoasterea  (Vidya) marmani nu este numai pentru maseuri, terapeuti etc.

Marma Vidya este fundamentala pentru practicantii si instructorii yoga.

Mai multe va spun la retreatul din 27- 29 ianuarie si la un viitor workshop.

Pana atunci, aveti grij de toti ce spuneti si faceti!

Orice vorba si orice gand sunt hrana au otrava pentru Minte, trup si suflet.. #DoraDinu

Imagini pentru marma in the human body

marmas-points

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!