Lucrul cu mintea e magie curata!


Imagini pentru thoughts vrrtis mind

Buna, dragi prieteni!

Martie este o luna magica! De ce sa asteptam sa vina cineva sa dea cu praf magic? 🙂 Haideti sa profitam, lucrand mai mult cu mintea noastra.

Putem incepe sa tinem un jurnal al gandurilor de-a lungul unei zile. Nu e ne voie sa carati dupa voi ceasloave grele, oricat de grele ar fi gandurile. Luati un carnet sau caiet care poate intra in geanta, sa-l aveti mereu la indemana.

Stiti ca sunt profesoara si imi place sa dau teme. 🙂 Ei, nu sariti! Nu dau teme grele: doua exercitii la alegere.

Ca sa putem ajuta magia sa se instaleze in viata noastra, am o tema si pentru voi, insa nu e la alegere. E o…sugestie. Depinde numai de voi daca permiteti magiei sa apara in viata voastra! 🙂 

Saptamana aceasta observati fluctuatia gandurilor. In yoga, le spunem vrtti. E un termen sanscrit cu multe sensuri, cel mai cunoscut fiind acela de vartej.  Notati de cate ori gandurile devin insistente, suparatoare, chiar agresive- adica nu va dau pace. Ca sa fiti un bun observator, puteti folosi aceleasi cuvinte si expresii care va vin in minte cand vartejul gandurilor se declanseaza. Notati si imaginile care va trec prin minte in acel moment.

La sfarsitul saptamanii, luati timp pentru voi si revizuiti jurnalul. Observati ce ganduri se repeta. Exista in ele tipare sau modele care consolideaza gandirea negativa? Notati-le.

Constientizarea este o prima etapa in terapie, in yoga si in psihologie.

Acum va las, ma grabesc sa ajung la o… librarie! Am si eu o tema: sa-mi cumpar caietul in care voi nota gandurile de saptamana aceasta! Voi ce credeati, ca trag chiulul…? 🙂 🙂 🙂

Haideti sa observam cand apare magia, fara sa asteptam vraci, vrajitoare si alti impostori saa ne spele mintea!

Uite, chiar acum cand scriu e ceata. Dar oare nu pot vedea nimic frumos in toata ceata asta…? Luati seama bine in jur. Parca cineva cerne faina din cer!  Aerul e dens, crengile copacilor, inca golase, imbratiseaza cerul cu iubire. Simt prospetimea si viata care palpita in tot ce ma inconjoara!

Nu-i asa ca e magic? <3

Daca vrei sa lucrezi la identificarea si destructurarea gandurilor negative, te astept cu iubire la Spring Yoga retreat- Curatenia de Primavara Minte, trup, Suflet.
Gasesti toate detaliile pe Pagina Facebook a evenimentului

Cu iubire,

 Dora <3

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!