La început a fost Cuvantul…


Buna dimineata, Om 🙂 frumos! Ti-am povestit ieri despre OM: combinație de trei sunete, A-U-M, care ne poarta din exterior spre interior. Din starea de iluzie, Maya, spre Constiinta pura.

AU este in sanskrita un diftong. Sunetul A este trezirea, U reprezintă starea de vis, în care calatorim spre experiența interioara, sunetul M, starea de somn profund.

A patra stare este Turiya: constiinta pura. Daca celelalte trei sunete corespund unor stari diferite, in Avastha Turiya suntem absorbiti de o singura stare, profunda. Dorintele se dizolva si conștiința se reuneste cu Sinele.

Adevaratul Sine poate fi revelat cand ne identificam cu aceasta stare, Turyia.

Ce inseamna? Ca nu mai exista disolutie intre fiinta si univers. Toti suntem Unul. Adica Yoga. <3

Când poate apărea aceasta stare?

In pauza dintre respiratii. Concentrându-ne pe fiecare sunet, îndeosebi pe izvorul, originea sau sursa lui, trecem prin diferite stari de conștiința pana la pauza cu retentie, numita in yoga Kumbhaka.

Cine mai canta OM?

Tot universul! 🙂 Dar, cu deosebire, Soarele. NASA a reusit sa capteze vibratiile soarelui, cu instrumente tehnologice sofisticate.

Intonand OM, omul incearca sa se conecteze la vibratiile care au generat universul, la inceputul si sfarsitul a tot ce exista, la energia soarelui. Nu e minunat? Putem atinge energia soarelui cantand! 🙂

De unde stiau cei care au scris Vedele ca soarele canta OM?

Nu stiu si inca stiinta nu a gasit raspunsul. Aceste vibratii nu pot fi percepute liber de urechea omului. Sper sa fiu pe-aici cand raspunsul va fi gasit. 🙂

Desigur, nimeni si nimic nu ne obliga sa credem asta. Dar ce legenda poate sa fascineze mai mult decat ca omul incearca sa se conecteze la misterele universului?  Si daca poate face asta doar cu o silaba, e si mai frumos!

In seara aceasta o sa cant 3 OMKara la inceput si la sfarsitul clasei de yoga, impreuna cu oamenii frumosi si plini de entuziasmul de descoperi #DoraYoga. Vino si tu, sa ne miscam impreuna in ritmul universului! <3

Nu mai amana: pune-ti clar yoga pe lista. Este o terapie complexa, pentru minte, trup si suflet. Mie mi-a vindecat viata si continua sa ma ajute sa cresc, sa ma dezvolt in cel mai bun sens. Pentru realizarea de sine.

Yoga e o calatorie de o viata.

Nu te va face înțelept dupa o clasa de yoga, o suta, sau nu știu cate traininguri. Este un lucru cu tine pe termen lung…Mai precis, atatea sufluri cate ti-au fost incredintate de Dumnezeu.

Sa ne vedem cu bine! Unde? Click aici  

Te astept cu Iubire!  <3

Daca ai aflat ceva nou sau interesant de la #DoraYoga, like & share  Pagina Facebook. 
Iar daca vrei sa dai mai departe, te rog citeaza sursa. Asa este moral. Eu am petrecut un timp pretios pentru a darui, iar felul in care le-am asezat in cuvinte imi apartine. Iti multumesc. Namaste! _/_

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!