Ce este Kundalini yoga?


Despre Kundalini yoga s-au spus si scris multe. Cu toate acestea, ramane un domeniu insuficient explorat: cultural, stiintific, moral, religios, ezoteric etc.

S-a transmis de-a lungul timpului ideea ca acest „stil” de yoga – Kundalini –  este Mama tuturor formelor de yoga, ca este  cea mai puternica Yoga cunoscuta pana acum. De ce? Pentru ca produce efecte si rezultate mult mai rapide decat orice alta forma cunoscuta de yoga! 🙂 Da, e masurat prin experimente clinice controlate!

De la lipsa de cunoastere pana la mister este numai un pas. Cand spunem Kundalini yoga majoritatea celor care au auzit de ea o asociaza cu Yogi Bajan, cel care a  facut-o cunoscuta in 1969 in Statele Unite.

Ce stim despre energia Kundalini?

Cam putin. In linii mari, se stie ca:

  • este energia care are sediul la baza coloanei, incolacita ca un sarpe; nimic surprinzator: coloana noastra are forma de S, evocand sarpele;
  • este energia spirtituala, creativa, latenta in fiecare din noi, dar pe care putini dintre noi o scot la lumina si o folosesc.

La aceasta serveste de fapt si o clasa de Kundalini yoga: trezirea si activarea acestei energii adormite.

De aceea, o clasa de Kundalini yoga se bazeaza pe tehnici sau exercitii simple, numite kryias, cu scopul activarii si miscarii  acestei energii prin chakre, centrele energetice, de-a lungul coloanei catre creier. Astfel, sistemul nostru nervos in intregime si corpul vor fi total stimulate, iar la sfarsitul clasei vom fi rasplatiti! 🙂 Nu numai cu relaxarea pentru care cei mai multi vin la yoga, ci mai ales cu  semnele sau premisele unei treziri spirituale. Este mult spus, ar fi ambitios peste masura sa credem ca numai cu 90 de minute sau 60 vom trezi aceasta energie puternica, clocotitoare. De fapt in yoga, frantura din viata, obtinem rezultate NUMAI prin perserverenta si practica sistematica. Vin azi si mai vin…cand am timp nu functioneaza in yoga, nici macar in Kundalini!

Cu ce mijloace lucram in Kundalini yoga?

Mantra, meditatie, pranayama, posturi sau asane. Diferente apar intre Kundalini in stil american (Yogi Bajan style) si Kundalini yoga din India. Fiecare crede ca yoga lui e mai autentica. 🙂 Intre timp, India s-a trezit, cu sau fara Kundalini si a inceput sa-si apere acest brand de tara- yoga. Dar despre asta va voi povesti alta data.

Sa ne intoarcem la Kundalini! 🙂  Sa retinem ca este un tip de yoga pentru toata lumea: tineri, batrani, flexibili sau nu, puternici sau slabi.

In Kundalini yoga tot ce aveti de facut este sa repetati tehnicile cu deplina constientizare, urmand instructiunile instructorului.

Va invit sa gustati impreuna cu mine o felie de Kundalini yoga!

Kundalini Yoga ca sa eliberam energia anului 2020 

Toate clasele online le gasiti la acest link 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

Email: therapsy@yahoo.com

Instagram

Follow Me!

Latest Pins!

New title

    Contact

    therapsy@yahoo.com

    error: Content is protected !!