Kundalini Yoga Myth no 2


Imagini pentru kundalini yoga in house

Mitul # 2: Kundalini Yoga este stilul de yoga potrivit celor care pot trai o viata simpla, se pot izola si retrage de la obligatiile lumesti.

Nimic mai fals! Pentru a  practica acest stil de yoga nu este nevoie sa va schimbati total viata, sa va retrageti in ashramuri, adica manastiri. Nu trebuie sa renuntati la viata de cuplu, la viata sociala, la afaceri, la joburile voastre. Pe scurt, nu trebuie sa deveniti niste calugari sau sa va dedicati toata viata practicilor sprituale.

De altfel, Yogi Bhajan a accentuat faptul ca aceasta practica  vizează „gospodarul/ gospodina“, adica orice persoana angajata in viata sociala, care duce o viata normala. 🙂

Kundalini yoga in stilul Yogi Bhajan este o practica ideala celor care se dedica familiei, comunității, proiectelor de viata si profesionale. Yogi Bhajan insusi a fost un om de afaceri de succes. Din punctul meu de vedere, un om care a reusit in afaceri si care ne invata si pe noi o cale spirituala de a reusi in viata merita tot respectul!

Yogi Bhajan spunea: esti drumul, ca invatator, nu destinatia. Cu cat esti mai mare, cu atat esti mai modest.

Daca ati urmarit clase Kundalini Youtube sau ati vazut studiouri Kundalini, ati putut observa ca mai toti instructorii au portretul lui Yogi Bhajan in dimensiune mare, afisat vizibil. Stiti bine ca sunt impotriva cultului unui Guru. Nu cred ca aceasta practica minunata sta in aspecte exterioare, precum vestimentatie, turban, idealizare etc. Insa nu exclud, daca practica aceasta imi va fi infrumusetat viata, sa asez un undeva un tablou sau o imagine in cinstea acestui om, fara sa-l idealizez.

Pana la urma, de ce tot afirm ca acest stil de yoga este atata de benefic…?

Pentru ca tehnicile Kundalini Yoga produc schimbări semnificative in timp scurt.

Cand introducem tehnicile in stilul nostru de viata sub forma practicii zilnice, Sadhana, aceste câștiguri în dezvoltarea noastra personală se stabilizează și devin incorporate în viața normală.

Nu este nevoie să ne retragem in manastiri. Eu sigur nu voi renunta la viata activa, nici la jobul meu de profesor :).

Va las acum, ma pregatesc pentru prima mea zi de scoala cu bucurie si va doresc si voua:

 Un an scolar cu cat mai multe bucurii!

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

Email: therapsy@yahoo.com

Instagram

Follow Me!

Latest Pins!

New title

    Contact

    therapsy@yahoo.com

    error: Content is protected !!