Învățăturile lui Koundinya sau echilibrul între efort și ușurință


Koundinya era un carturar al curții regale, un brahman indian.  El a prezis că prințul Siddhartha Gautama, va părăsi regatul tatălui său și va deveni Cel Iluminat, Buddha. Deși profeția sa nu a fost acceptata de rege la vremea respectivă, Koundinya a promis să devină unul dintre cei mai dedicați discipoli ai lui Buddha și să împărtășească învățăturile sale lumii.
Născut prinț, Buddha a realizat că adevărata fericire nu se regăsește în obiecte materiale sau în obiecte luxoase. Și-a lăsat regatul în urmă și a intrat în pădure pentru a trăi ca un ascet cu înțeleptul Koundinya. Timp de șase ani, a trăit in condiții de viață dure, în speranța că aceasta a fost calea spre iluminare. În cele din urmă, a stabilit că  aceasta nu este cheia pentru obținerea și susținerea fericirii pure. Siddhartha a decis să părăsească comunitatea, ceea ce l-a întristat ​​foarte mult pe Koundinya.
De unul singur, Buddha a descoperit că adevărata fericire era un echilibru al ambelor extreme, material și spiritual și el a numit-o Calea de Mijloc. Buddha s-a întors la Koundinya și comunitatea din padure pentru a împărtăși noua sa filozofie.  Koundinya a devenit unul dintre primii studenți ai lui Buddha și a predat această cale de mijloc pentru tot restul vieții sale.
Povestea Koundinya este despre credință. Încrederea în Siddhartha a rămas neclintită chiar și atunci când Buddha s-a aventurat departe de învățăturile lui Koundinya. Eka Pada Koundinyasana este echilibrul brațelor, unde accentul se pune mai mult pe echilibrul mental decât pe forță.
Echilibrul între efort și ușurință.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!