Happy week!


ZEn friends

 Buna dimineata, dragi prieteni!

 Exercitiile de fericire pe care le propune psihologia pozitiva au la baza un principiu solid: ne bazam pe ceea ce avem mai bun, pe punctele noastre tari, pentru a ne imbunatati performanta si a functiona in cel mai bun mod! 🙂

Saptamana aceasta va propun sa ne folosim punctele tari diferit, spre beneficiul nostru si al celorlalti. Este unul din cele mai cunoscute exercitii ale psihologiei pozitive. Iata cativa pasi:

a) Selectioneaza un punct tare – unul dintre cele mai  puternice. Ca sa poti alege, gandeste-te cat si cum reprezinta cine esti, daca este usor de folosit si te energizeaza.
b) Toata săptămâna pune-ti in valoare acest punct tare, creand noi obisnuinte sau folosindu-l diferit.
c) Pentru fiecare zi a saptamanii exprima-l in alt mod.

Studii au aratat ca practica acestui exercitiu de fericire pe termen lung va aduce beneficii pe termen lung – cresterea fericirii si scaderea depresiei.

Exercitiul este destul de provocator pentru ca ne cere multa atentie constienta.

  • Luni: Renunta la masina. Alege un traseu care poate fi usor de parcurs cu metrou/ autobuz/tramvai. Mergi pe jos! Bucura-te de peisaj!
  • Marti: Incearca un nou fel de mancare. Cu o reteta si cu rabdare, descopera ceva nou!
  • Miercuri: Abordeaza altfel intalnirile profesionale. Straduieste-te sa-ti vezi colaboatorii in alta lumina decat ii vedeai din obisnuinta. Lasa etichitele si prejudecatile. Asculta-i. Fii autentic! Vor simti imediat….
  • Joi: Renunta la ascensor. Da, poate fi dificil, dar…vei intari si musculature, si vointa!
  • Vineri: Se apropie weekendul, vrei sa faci curatenie in toata casa. Acorda atentie tutror gesturilor si vei vedea cat de repede intri in Flow, acea stare in care te lasi purtat de activitate si totul pare usor! 🙂 Foloseste toate simtuirle: asculta zgmotul aspiratorului intr-un mod neutru, bucura-te de atingerea apei cand speli vasele, exploreaza fiecare patratel pe care il cureti in casa.
  • Sambata: Suna pe cineva drag si intreaba-l despre un lucru agreabil petrecut saptamana aceasta.
  • Duminica: E timpul reflectiei. Pune-ti doua intrebari despre tine si noteaza ce-ti vine in minte, fara sa gandesti prea mult. Noteaza tot ce-ti trece prin cap!

Pentru fiecare din aceste exercitii, suna un prieten. 🙂

 O saptamana fericita va doresc!

Daca vrei sa practici yoga cu mine, urmareste orarul claselor mele de yoga actualizat pe https://www.facebook.com/mindfultree/.

 <3 All yoga- All Love! 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!