French Lesson no1- Faux cul


I love French Language! It is an intelligent and funny way to show the truth about people!

Buna dimineața!

De când am început să bloguiesc, mă bate gândul să dau lecții de franceză. 🙂 Nu meditații, nu, acelea sunt pentru clasa de yoga…. Nici lecții private de franceza, deoarece consider că, dacă ești atent în clasă, ai toata informațiile.

Atunci…?

Vă spuneam acum câteva zile cat de aproape de inima mea este limba franceză. O iubesc pentru muzicalitatea, ordinea și logica ei – e matematică pură. Și mai ales pentru că spune lucrurilor pe nume!

Am ales azi pentru prima oră de franceză expresia Faux Cul. Ambele cuvinte pot fi ușor înțelese de un vorbitor nativ de limba română. Faux: fals, Cul: posterior. 🙂

De unde această expresie?

faux cul

Așa cum observați din imagine, rochiile doamnelor aveau partea din spate supradimensionată. A avea posteriorul bine marcat nu este o invenție nouă. Jennifer Lopez și admiratoarele care își fac implanturi ar putea fi invidioase pe doamnele de mai sus…

tournure
Faux cul face parte din evoluția crinolinei și a aparut la începutul secocolului al XIX-lea, devenind o normă între anii 1860 – 1900. Arată tendința de a considera feminine formele cu soldurile late, talia subțiată cu un corset și posteriorul cat mai mare. 🙂
Rochiile au dispărut, dar expresia a rămas în limbajul familiar. Iată câteva exemple de faux cul:

– Câtă vreme servești unor interese, persoana în cauză e doar un zâmbet, chiar dacă nu te place; când nu mai folosești intereselor lui/ ei, să te ferească Sfântul de avalanșa de răutăți!

– Când te duci la o nuntă, te îmbraci în așa fel încât să eclipsezi mireasa, știind prea bine că era vedeta serii, nu tu; biata mireasă, chiar dacă a scos un decolteu flamboyant la vedere, nu poate concura nicidecum cu tine…

Faux cul este toata piața de spiritualitate poluantă și falsă. O întreagă armată de vindecători, vraci, șamani și înțelepți apăruți peste noapte, cu instrumente puternice de manipulare emoțională.

– Faux cul este oricine numai lapte și miere, dar care abia așteaptă să faci un pas greșit, să te doboare. Și dacă nu-l faci, ți-l poate inventa.

Remedii mindful: Încrede-te în intuiția ta.

Intuiția îți va spune de la bun început cine este faux cul. Stai departe de oamenii toxici, sau cum se spune la volan, adoptă conduita preventivă. Când răutățile lor te supară, ia-ți un inspir adânc și un expir la fel de lung. Și iartă. Viața e scurtă și nu merită să suferi pentru nimeni și nimic. Fraza e banală, dar adevărată.

I love French Language! It is an intelligent and funny way to show the truth about people!

Vino și tu la weekendul de relaxare prin yoga și meditație la munte, de pe 14 pe 16  august la Gura Diham! 🙂 O sa fie fun și o să înveți o groază de lucruri noi din sfera dezvoltării personale. Ai 4 sesiuni diferite de yoga, exerciții de dezvoltare personală, meditație; drumeții și voie bună, și o cazare la Cabana Gura Diham la preturi fără concurență : 50 ron/ noapte!

O zi buna, fara oameni Faux Cul!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “French Lesson no1- Faux cul

  1. Super articol. bravo!!!

  2. 🙂 Multumesc, frantuzoaica mea!

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!