French lesson no 2. Plus ça pue, plus c’est bon


Azi va invit la a doua lecție de franceza. 🙂

Plus ça pue, plus c’est bon.

Nu, nu e vorba de șosete 🙂   🙂  🙂 , ci de…Brânza Camembert!

Hmmmmmmm…De ce am mânca o brânza care miroase urât? A noastră, romanească, nu mai e bună…?!

Ba da! Dar cea franțuzească, in special cea maturată, de tipul Camembert, ne poate ajuta împotriva îmbătrânirii și degradării creierului!

 Fugărite de nutritionisti, grăsimile saturate revin cu vesti bune: unele nu ar trebui sa dispara de pe mesele noastre, fiind esențiale in sănătatea creierului.

Bacteriile benefice lucrează împreună cu produsele lactate, descompunând grăsimile si formând astfel noi produse. Unele pot avea efecte uimitoare asupra creierului. Un studiu recent  sugerează ca, atunci când o tulpina bacteriană găsit in brânza Camembert descompune o anumită grăsime, se creează un produs cu efect anti-inflamator puternic asupra creierului. Dupa cum se poate observa din imagine, brânza este acoperită de o crustă albă mai tare, iar înauntru este cremoasa si moale. bacteriile benefice se găsesc in crusta alba. Brânzeturile învechite într-un mediu cu temperatură controlată au o aromă fină, potrivit de sărată şi uşor iute-picant. Mirosul este datorat, aproape în exclusivitate, mucegaiurile dezvoltate în compoziție.

Toate bune şi frumoase, dar…cum ne ajută branza Camemebert creierul?

Simplu: cu bacteria Penicillium candidum! 🙂 Penicilina candida convertește o grăsime numita acid oleic in oleamide: anti-inflamatoare foarte puternice, care ajuta in special creierul, protejându-l de Alzheimer.

Studiul de mai sus poate fi relevant si pentru oameni, din moment ce experimentul a fost efectuat pe șoareci?  Da. Dieta mediteraneană este cunoscuta in toată lumea pentru longevitate si sănătatea creierului.

Iaurtul grecesc, Kefirul sau brânza Camembert de azi te pot ajuta sa stai departe de Alzheimer.

Toți îmbătrânim, chiar dacă tinerilor aceasta perspectiva li se pare …la Polul Nord! Timpul trece repede, dragii mei, nici nu știți cat de repede…

Aveți grija de creierul vostru!

Va îmbrățișez si va doresc o zi cat mai sănătoasă! Si nu uitați: mâncați brânza Camembert! Face bine la cap!  🙂 🙂 🙂

Daca nu-i suportați mirosul, consumați kefir sau iaurturi cu probiotice. Consultati medicul sau nutritionistul, inainte de a face alegeri alimentare.

Vezi si https://mindfultree.wordpress.com/2015/07/17/french-lesson-no1-faux-cul/

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “French lesson no 2. Plus ça pue, plus c’est bon

  1. Pingback:Vive la France! | Exerciții de Compasiune

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!