Fiecare zi este un cadou de la viata, o noua sansa sa duc la implinire scopul pentru care am venit pe lume


Buna dimineața, dragi prieteni! Buna sa va fie inima!

In fiecare zi avem un fel nou de a privi si a trai lumea. De aceea imi place sa spun ca ne nastem in fiecare zi din nou. Fiecare zi este un cadou de la viata, o noua sansa sa ducem la implinire scopul pentru care am venit pe lume.

Dar cine ne impiedica sa duicem o viata traita din plin? Mereu dam vina pe…ceilalti: soarta, destin, genetica, familie, educație, profesori, strada, cartier, colegi de serviciu…Oricine poate prelua responsabilitatea pentru cum sa ne conducem viata!

Singurul responsabil pentru fericirea ta esti chiar tu.

Da, nimic nou. Stim asta, 🙂 dar mai greu de pus in practica…

Sa incepem cu o dimineata frumoasa, indiferent ca ploua, e cerul intunecat, ca acum, sau soarele ne zambeste! <3

Felul in care vedem lumea in fiecare zi este oglindit de activitatea chakrelor noastre.

Despre chakre v-am mai vorbit in articole vechi. Lucrul cu chakrele este o practica tantrica cu scopul de trezi energia Kundalini.

Chakrele sunt centre de energie localizate pe o linie mediana a corpului. Sunt 7 chakre majore. Ceea ce inseamna ca mai sunt si altele, minore, mai putin cunoscute.

Chakrele sunt lentile prin care vedem lumea. De buna lor functionare depind liniste noastra sufleteasca, echilibrul si starea de bine emotionala, fizica  si spirituala.

Chakrele din partea de jos a corpului, pe nedrept numite inferioare, guverneaza partea noastra instinctuala a fiintei umane, iar cele aflate in partea superioara, latura noastra spirtuala, legatura cu Universul sau Divinitatea.Fiecarei chakre ii corespunde o culoare specifica, o silaba sacra sau mantra sămânța, un simbol, o planeta, un animal, un sunet.

Chakrele nu sunt asezate in fata sau in spatele corpului, sunt centrate pe o linie mediana a corpului si se deschid ca niste palnii. Chakra radacina este direct conectata cu Mama Pamant si se deschide catre pamant.

Dezechilibrul in chakre inseamna fie execes, fie lipsa. Deschiderea lor este simbolizata prin floarea de lotus cu un nr fix de petale pentru fiecare chakra. Cum fiinta umana este un TOT, un Microcosmos, chakrele lucreaza prin compensatie. 🙂 Cand una dintre ele nu este suficient deschisa, altele pot fi hiper active si dezechilibrele fizice si psihice apar.

Lucrul cu chakrele este echilibrul energiei care ne anima si ne mentine viata. 

Asta o sa facem la clasa de Kundalini Yoga de la Ziua Internationala Yoga. Daca va asteptati la o clasa Kundalini asa cum vedeti pe Youtube, o clasa de imprumut, veti fi dezamagiti. Nici pe mine nu ma veti vedea cu turban pe cap. 🙂

Unde am invatat Kundalini yoga? In ashramurile din Rishikesh. Este locul de nastere al practicii yoga si cultiva o traditie Kundalini autentica. In timpul liber din cel de-al doilea stagiu de Teacher Training de 300 de ore mergeam in alte ashramuri pentru a vedea, simti, experimenta yoga la ea acasa, cu toata diversitatea ei. De altfel toata practica yoga din Rishikesh are infuente Kundalini.

Va astept cu drag la Kundalini yoga de Yoga  Day! <3 Va fi o clasa pentru orice nivel, fara nicio dificultate fizica. Cu meditatie ghidata, mantre, kryias (tehnici de trezire a energiei Kundalini) si cateva asane. In Kundalini yoga nu se face ajustare, iar asanele sunt doar parte parte din Kryia/ tehnici, spre deosebire de clasele traditionale de yoga.

Yoga Day este organizata de www.yogaonline.ro, un portal care isi va incepe activitatea din 21 iunie. Veti putea practica yoga oriunde cu instructorii vostri dragi!

Va astept pe saltelute pe 21 iunie. 🙂  Clasa  Kundalini Yoga este de 60 de minute si incepe la ora 9. Si nu uitati:

Fiecare zi este un cadou de la viata, o noua sansa sa duc la implinire scopul pentru care am venit pe lume. #InspireLight! Sat Nam!

 

Sat inseamna Adevar, Nam – Nume. 

Adevar este Numele meu. Eu sunt Adevarata mea Natura. 

Namaste! 

Daca ti-a placut articolul sau ai aflat ceva interesant si util pentru dezvoltarea ta personala, imi poti darui aprecierea ta cu Like & Pagina Mea Facebook

Copyright DoraDinu 2016. Informatiile sunt universale, insa felul in care sunt puse in cuvinte ma reprezinta. De aceea, te rog, nu copia. Este o forma de furt si iti va influenta karma.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!