Fericirea este sănătoasă!


Mai bine de 200 de studii, recenzate într-o cercetare din 2012, au identificat corelații între fericire, optimism, satisfacția în viață – obiecte de studiu ale psihologiei pozitive, și riscul scăzut al bolilor cardio -vasculare (Kubzansky & all., Harvard School of Public Health).
Kubzansky observă că optimiștii se angajează mult mai ușor într-un stil de viață echilibrat, deoarece sunt conștienți că astfel își pot realiza scopurile în viață. Ei cultivă starea de bine prin activități care le dau satisfacție, se hrănesc sănătos, se odihnesc, practică activități sportive…
Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii măsurând tensiunea arterială, greutatea alte caracteristici ale stării de sănătate, asociate cu starea de bine, optimism și încredere în viață. Nivelele scăzute ale inflamației confirmă ipotezele cercetătorilor:  Starea pozitivă susține și determină sănătatea! 🙂 Alte studii arată că persoanele în jurul vârstei de 60 de ani care nu au găsit stare de bine și bucurie în viață sunt expuse mai repede decât cei optimiști la dizabilități după 80 de ani.
Fie că ești tânăr sau bătrân, când te întristezi fără motiv sau te lași doborât de greutățile vieții, gândește-te că mintea și corpul funcționează ca un sistem. Putem ajuta acest sistem să funcționeze la cote maxime și să ridicăm optimismul prin meditație și  miscare. În yoga, pozițiile corpului se numesc asane și creează o stare pozitivă, pe langă numeroasele beneficii fizice.  Move your body, shift your mood!
Copyright © 2015 PhD Minodora Dinu. All Rights Reserved.

meditation

Yoga nu are vârstă! Sunt bunicuță, am 53 de ani și am început târziu practica yoga.
Vino și tu la yoga! Ore în sală, în parc, retreat: https://dorayoga.wordpress.com/cursuri-de-yoga/

De maine, gasesști îm fiecare zi, timp de o luna, un Exercițiu de Fericire pe blogul Copacului Conștient 🙂  și pe paginile

https://www.facebook.com/WBYoga
https://www.facebook.com/mindfultree

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!