Fericirea e contagioasă!


Vești bune pentru  familie, prieteni, colegi, vecini: Fericirea se ia!

Pe ce te bazezi…?

Pe diferite studii, din ce în ce mai numeroase. Potrivit unui studiu publicat in Statistics in Medicine, realizat de Universitatea Harvard și Universitatea California, fericirea e contagioasă. Studiul arată că atunci când o persoană e fericită, cei apropiați (familie, prieteni, colegi, vecini 🙂 ) își măresc cu 25% șansa de a fi și ei fericiți! Dacă pentru soț – soție procentul este de 8, există șanse de 34% sa fii fericit când vecinii tai sunt. 🙂 Alte studii confirmă că fericirea are un impact puternic asupra relațiilor. Teoria contagiunii sociale afirmă că există 3 grade de influență. Iata ce spune Nicholas Christakis, Profesor la Harvard Medical School: Fiecare interacțiune pe care o avem cu cu ceilalți este în mod clar contagioasă, în ceea ce privește fericirea.

Studiul pe bază de chestionar a investigat starea pozitivă a respondenților de-a lungul unei săptămani. Starea de bine nu e permanentă, sunt fluctuații. Însă studiul confirmă faptul că atunci cand suntem fericiți, îi  molipsim și pe ceilalți, direct sau indirect.

Hai să împrăștiem și noi o stare de bine! 🙂

Începand de azi, vă propun #HappinessPractice.

Pe paginile Facebook

https://www.facebook.com/CopaculAtent , https://www.facebook.com/mindfultree,

voi posta zilnic un Exercițiu de fericire, timp de o lună.

Vă provoc să împrăștiați și voi fericire, cu #HappinessExercice #cugandullafericire. Fie povestiți despre experiențele plăcute din ziua respectivă, fie faceți exercițiul propus și îl dați mai departe. Sau propuneti voi unul. Ca să-i bucurăm și pe alții!  🙂  🙂 🙂

happycrowd

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Fericirea e contagioasă!

  1. Pingback:Exerciții de Fericire | Copacul Atent

  2. Pingback:Bucuria se ia! | Copacul Atent

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!