Există oameni nepotriviti pe post de părinţi


Ceea ce se întâmplă este că există oameni nepotriviţi pe post de părinţi.

Ce vrei să spui? Cine sunt „oamenii nepotriviţi”?

Mama şi tatăl.

Mama şi tatăl sunt oamenii nepotriviţi pentru a creşte copii?

Da. Atunci când părinţii sunt tineri. Da, în majoritatea cazurilor. De fapt este un miracol că aşa de mulţi reuşesc să facă o treabă cât de cât bună.

Nimeni nu este mai puţin dotat să crească copii decât părinţii tineri. Şi, pentru că veni vorba, nimeni nu ştie acest lucru mai bine decât părinţii tineri.

Majoritatea părinţilor se apucă de meseria de părinte având foarte puţină experienţă de viaţă. De abia au încheiat perioada când erau ei înşişi copii. Ei încă mai caută răspunsuri, umblă după indicii.

Nici măcar nu s-au descoperit încă pe ei înşişi şi încearcă să-i ghideze şi să-i înveţe pe alţii, mult mai vulnerabili decât ei, să se descopere. Nu şi-au descoperit încă propria identitate şi sunt aruncaţi direct în situaţia de a o descoperi pe a altora. Încă mai încearcă să se regăseas-că după ce părinţii lor proprii i-au etichetat atât de greşit.

Nu au descoperit încă Cine Sunt şi încearcă să le spună altora cine sunt. Iar presiunea este extrem de mare ca să facă totul cum trebuie – când ei nu-şi pot organiza nici măcar pro-pria lor viaţă „cum trebuie”. Astfel încât înţeleg totul greşit – vieţile lor şi vieţile copiilor lor.

Dacă au noroc, răul făcut copiilor lor nu va fi prea mare.Progenitura va depăşi acest rău – dar, probabil nu înainte de a transmite ceva propriei progenituri.

Majoritatea dintre voi căpătaţi înţelepciunea, răbdarea, înţelegerea şi dragostea de a fi părinţi minunaţi, numai după ce se încheie perioada în care copiii voştri sunt lângă voi.

De ce se întâmplă asta? Nu înţeleg. Văd că observaţiile tale sunt corecte în majoritatea cazurilor, dar de ce se întâmplă asta?

Deoarece tinerii producători-de-copii nu au avut niciodată intenţia să fie crescători-de-copii.

Perioada în care vă creşteţi copiii ar trebui să înceapă cu adevărat atunci când ea, de fapt, se termină.

Reprodus dupa Conversaţii cu Dumnezeu Vol.3
NEALE DONALD WALSCH

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!