Exerciții de Fericire


Acum un an, am început să bloguiesc, cu scopul declarat de a împrăștia recunoștință.

După un an de Exerciții de Recunoștință, vreau să vă mulțumesc pentru că mi-ați dăruit din timpul  vostru, poposind periodic pe paginile acestui jurnal. Ați fost cu mine când am fost veselă, uneori mâhnita, alteori obosită;  de cele mai multe ori entuziastă față de puterea recunoștinței. După cum ați observat din titlu, începând de azi vă propun să facem împreună Exerciții de Fericire.

Inspirate din psihologia pozitivă în principal, aceste exerciții vor fi, ca și pană acum, un imbold către cunoaștere de sine. Prin introspecție, analiză, compasiune, recunoștință,  yoga si meditație.

Ce s-a schimbat în viata mea, ca urmare a Exercițiilor de recunoștință?

– Am văzut cu inima și mintea efectele recunoștinței, le-am experimentat. Fără ca viața mea să intre într-o nebuloasă mistică, lucrurile s-au cam așezat. Am înțeles încotro vreau să o iau în următorii 20-30 de ani; care sunt șabloanele mele de gândire și comportament și cum să le de-structurez.

– Viața mea s-a schimbat, cert, dar nu într-un mod spectaculos. Încă am de lucru cu mine, e un job continuu, ca și căutarea fericirii. Sau, mai bine zis, trăirea ei, pentru că tot cautând-o, riști sa treci pe lângă ea, să nu vezi ca este acolo, e cu tine…Realizarea de sine – idealul în yoga- trece prin toate laturile vieții tale: te poți împlini într-un sector al vieții dar ai de lucru într-altul. De fapt, deschizând ochii minții  prin meditație și yoga vei înțelege unitatea ființei tale. acesta este cel mai mare beneficiu pe care l-am simțit prin practica yoga, ca exercițiu de recunostință.

Pentru că Ziua Fericirii coincide cu o încărcătură energetică specială, vă propun primul Exercițiu de fericire. 🙂

O ușă care se închide îți deschide o altă ușă.
Ia o foaie de hârtie. Amintește-ți un moment din viața ta când un eveniment negativ te-a condus către o consecință pozitivă, la care nu te-ai fi așteptat. Scrie tot ce simți față de această situație. Descrie în detaliu. Maine poți relua procesul. Poți scrie despre aceasta timp de o săptămână.

Împrastie si tu fericire!

Începe prin a zambi: 🙂  e cel mai simplu gest pe care îl poți face cu care îți schimbi imediat starea. Zâmbetul e contagios, se va transmite imediat  celor din jur!

Sa aveți o zi a fericirii fără fețe încruntate!

https://www.facebook.com/mindfultree 
https://www.facebook.com/CopaculAtent
Copyright © 2014-2015 Ph.D Minodora Dinu. All Rights Reserved

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Exerciții de Fericire

  1. Pingback:Bucură-te de ceea ești și ai. Acum și Aici | Copacul Atent

  2. Pingback:Fericirea e contagioasă! | Copacul Atent

  3. Pingback:Bucuria se ia! | Copacul Atent

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!