Dispoziție scăzută? Tristețe? Nu cumva am depresie…?


Tristețea și starea de spirit scăzută sunt emoții umane normale, dar când se instaleaza pe termen lung pot fi un semn de depresie.

Depresia ne poate face disfincționali, adică nu mai funcționăm lca înainte. Unele persoane cu depresie se gândesc la auto-vătămare și sinucidere.

Din fericire, depresia este foarte tratabilă și mulți oameni care caută ajutor pentru depresie își îmbunătățesc starea. 🙂

Este bine de stiut că depresia nu este același lucru cu tristetea. Este normal să te simți trist sau nemotivat din când în când, dar depresia este constantă. Și are o bază reală, biologică.

Dacă tristețea pe care o simți este constantă, intensă și a durat mai mult de două săptămâni la rând, este o idee bună să consulți un psihoterapeut pentru a discuta cum te simți.

Între timp, consultă resursele de aici. Pentru mai multe informații despre depresie, inclusiv cauzele, simptomele și tratamentele disponibile, citește prezentarea mea cuprinzătoare Spune-mi tot ce trebuie să știu despre depresie. Tot de pe acest site poți învață abilități practice pentru a face față simptomelor depresiei și să schimbi modul în care te simți.

Depresia te poate face să te simți singur, chiar dacă ai multă lume în jur: familie, prieteni. Tulburarea depresivă majoră, termenul clinic pentru depresie, este una dintre cele mai frecvente condiții de sănătate mintală, afectând aproximativ 350 de milioane de persoane din toate grupele de vârstă.

Nu aștepta ca depresia sa se agraveze! Contactează un psihoterapeut.

Sad lonely Woman in depression with flying hair

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!