Din inima, pentru inimi zdrobite de durere


Dragi prieteni,

In aceste zile de doliu, inimile noastre se unesc in Exercitii de Compasiune.

Pentru sfarsitul atat de tragic al unor vieti curmate prea devreme, la varsta la care aceste suflete frumoase si fragede cautau fericirea.

Durerea a devenit un fapt #colectiv.

Ce putem face cand sufletele noastre sunt zdrobite?

Sa practicam compasiunea.

Ajutand fiecare cum poate, rugandu-ne si meditand.

In sanscrita, compasiunea poarta numele de Karuna.  Studii stiintifice arata ca tendinta noastra de a fi buni este innascuta. Cand un bebelus plange intr-un spital, plansul se transmite celorlalti bebelusi foarte repede, fara un motiv fiziologic. Pe masura ce inaintam in viata, traumele si durerile ne pot impiedica sa exersam mila, bunatatea, compasiunea. Pentru ca grupurile, societatea, cei care ne inonjoara ne invata cine merita sau nu compasiunea noastra. Insa in momentele de durere si revolta pe care le simtim #colectiv, dorinta de a fi alaturi de cei in suferinta ne patrunde tuturor inimile. Un doliu Colectiv.

Exercitiu #colectiv de compasiune

Aprinde o lumanare si roaga-te. Daca nu poti dormi o noapte intreaga, mediteaza. Iti vei linisti sufletul si vei simti ca esti conectat #colectiv. Apoi cauta un mod in care sa ajuti pe cei in suferinta. Seteaza intentia in inima si urmeaz-o!

Eu te astept maine seara la o clasa de Mantra yoga, de la 18,10 la 19. Pana atunci, asculta aceasta mantra, Gayatri Mantra, cel mai vechi cantec transmis omenirii. Iar maine iti propun sa tinem impreuna post negru, cu gandul la victimele #colectiv  si la suferinta familiilor.

Dumnezeu sa-i odihneasca! _/_

colectiv compassion

Daca vrei sa-ti usurezi sufletul de durere si satrimitem ganduri pline de iubire celor disparuti, vino sa practicam compasiunea prin yoga si meditatie. Te astept cu iubire. 


Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!