Despre efectele energetice ale asanelor


Bildergebnis für yoga therapy soul

Când am început să predau yoga, în 2012, se vorbea foarte puțin despre beneficiile ei energetice

Mai târziu, odată cu introducerea în sălile de fitness ca practică sportivă, accentul a fost deplasat în exclusivitate către efectele mecanice ale yoga asanas. Yoga era  o simplă abordare fizică: yoga ca stretching. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult între timp. Suntem în 2018 însă într-o sală de sport se așteaptă în continuare de la un instructor să predea yoga în forma sa sportivă, celelalte aspecte fiind fie reduse, fie înlăturate. S-a format astfel această viziune că dacă te duci la yoga si nu pleci frânt de oase sau rupt de oboseală, n-ai făcut nimic, deci caută cat de repede instructorul sau sala / clubul unde o să cazi lat la sfarsitul orei! 🙂 Foarte bine, dacă asta îți place, n-ai decât. O să te preocupi de coloană, de minte și de altele când va fi prea tarziu.

Indiferent unde predăm yoga: studio sau sală de sport, să nu pierdem din vedere un lucru esențial.

 Suntem mai mult decât o confluență mecanică a mușchilor, a pielii și a oaselor

Beneficiile terapeutice ale yoga derivă din altceva decât din simpla manipulare a aspectelor fizice ale corpului. Modelul de realitate care sta la baza corpului este o interacțiune între energia corpului, fizica, chimia corpului, care interacționează cu conștiința.

Orice practică yoga implică nu numai componente fizice, ci și emoționale și spirituale

În acest context, nu există o distincție reală între energia blocată, tensiunea care provoacă disfuncții în sistemul musculo-scheletic și emoțiile blocate din trecut sau amintirile încărcate emoțional stocate în sistemul minte-corp. Ca atare, deoarece yoga îmbunătățește fluxul vieții, chi-ul, prana, este un mijloc de a elibera energia blocată prinsă în țesuturi și în întregul corp.  Când tensiunea musculară este eliberată, se eliberează și emotiile de mult uitate în corp sau amintirile blocate.

Deținem trecutul în corp și minte

Beneficiile de vindecare ale yoga se întâmplă în interacțiunea dintre fizica, psihologie și energie, în realitatea fundamentală a conștiinței. Adevărata vindecare are loc în acest spațiu, pur și simplu deschizând calea inteligenței vindecătoare a corpului pentru a trezi și a elimina durerea și dezechilibrul. Pentru ca acest lucru să aibă loc, nu ave altceva de facut decat să fim prezenți și să permitem curgerea nou eliberată a forței vieții în noi. Ca să hrănim, să vindecăm și să restaurăm mintea și trupul în întregime.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!