De ce sa practici Kundalini in cea mai lunga zi din an


Imbratisari calduroase :), Oameni frumosi!

V-ati intrebat de ce am predat Kundalini de #YogaDay?

Pentru ca in Ziua Sostitiului de vara beneficiile practicii Kundalini Yoga sunt┬ásporite de energia solara. ­čÖé

Prin traditie, in toate culturile solstitiile, echinoctiile, luna noua si luna plina sunt considerate adevarate portaluri de energie ce poate fi folosita pentru cresterea spirituala.

Iata 5 motive pentru care tehnicile Kundalini sunt cele mai potrivite pentru a intampina cum se cuvine Solstitiul de Vara:

  1. Este cea mai lunga zi din an: energia Soarelui este┬áin punctul sau cel mai inalt. De aceea este bine sa profitam si energetic, prin tehnicile Kundalini. Un mare Bravo celor care au practicat azi alaturi de mine!┬á­čÖé
  2. Este o zi perfecta pentru a trimite ganduri pline de recunostinta pentru toate binecuvantarile din viata noastra. Este exact ceea ce am facut azi la Yoga Day, tema fiind Sanatatea. ­čÖé
  3. Fiindca Solstitiul este o poarta spirituala, este momentul perfect sa ne setam noi obiective, revizuind intai pe cele trecute. ┬áAvem mai multa claritate. Cei care au practicat azi Respiratia de foc cu┬ámine au primit si explicatia psihoneurofiziologica. ­čÖé┬á
  4. Practicile spirituale sunt amplificate prin deschidea Sushumnei – canalul energetic central, corespondentul sistemului nervos central.
  5. Fiindca este un punct crucial azi, lasa totul la o parte, vezi ce greseli ai facut in trecut si cum le poti evita. Mie mi-au aparut niste insght-uri azi, in timpul clasei de Kundalini yoga, legate de cum mi-am valorizat ceea ce am oferit din 2012 incoace in yoga si dezvoltare personala. …:) ┬áAm inteles ca este momentul sa trag o linie si sa iau o decizie. Stiu ca ceea ce ofer are valoare si ca este rodul unor eforturi si consum de resurse de timp, resurse financiare etc.

Tu ti-ai facut o revizie? Ce ai invatat din greselile trecutului?

Ziua e pe sfasite. dar nu e deloc tarziu, chiar daca Soarele nu mai e pe cer, sa stai… fata in fata cu tine, revazand cu mintea tot ce s-a intamplat in viata ta de la Solstitiul de iarna incoace. (Solstitiu inseamna sa stai in fata Soarelui…) Intreba-te:

Ce vreau sa incurajez/ sa creez in viata mea in urmatoarele 6 luni?

Daca nu ai reusit azi sa faci aceasta introspectie, nu-i nimic. Maine dimineata, cand te scoli, ia o hartie si un creion/ pix si scrie cat poti de repede, fara sa stai sa analiozei. Citesti mai tarziu si vei intelege printre randuri.

Sat Nam, adica┬áNumele meu/al tau/ al sau…este Adevarul.

Imagini de la Yoga Day, Kundalini Yoga Class. Toata recunostinta participantilor! <3

Leave a comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!