De ce sa nu practici yoga


Ieri v-am vorbit despre rezultatele unui sondaj realizat de Yoga Alliance si Yoga Journal.

Unul dintre cele mai interesante rezultate ale sondajului arata motivele cel mai des intalnite pentru care oamenii Nu încearca yoga.

Ia sa vedem, se potrivesc oare si la noi…? 🙂

  • Yoga este o chestie alambicata, sofistica, rasucita ca un covrig. pentru asta trebuie sa fii neaparat tanar sau ultra flexibil. Din toata clasa de yoga, au retinut un singur lucru: NU sunt flexibil. Poti sa le spui mult si bine ca nu despre asta e vorba si ca nu exista competitie sau comparatie la yoga…Educatia de acasa, scoala care te impinge sa fii competitiv, jobul din multinationala…toate te formateaza. Daca tu nu vrei sa iesi din acest Pat al lui Procust, eu nu te pot forta…
  • Yoga este pentru oamenii spirituali. Este o alta religie. Doamne fereste sa vii la yoga! Degeaba spui tu din start ca nu este o religie si ii demonstrezi de la cap la coada ca este un set de tehnici pentru a  linisti mintea si a face corpul mai sanatos…Cand suntem obisnuiti sa etichetam totul: oameni, intamplari…am inchis usa oricarei tentative de a ne face viata mai frumoasa!
  • Yoga este pentru femei, daca se poate, cat mai tinere si mai slabute. Hei, uiti ca eu am aproape 55 de ani si nici asa slaba nu sunt…:) Insa cu yoga imi mentin tineretea corpului si a mintii!
  • In clasa de yoga instructorul incepe sa-ti spuna tot felul de basme de adormit copiii: despre recunostint, compasiune, iertare, bunatate, generozitate…Ce-mi trebuie mie asa ceva…! Sunt bine mersi  🙂 asa cum sunt. De ce m-as schimba…?! 

Desigur, motive sa nu te sui in tren ai …cu miile!

Spre deosebire de alte trenuri din viata ta care NU mai trec, Yoga are frumoasa calitate ca …mai vine si alta data. 🙂

Daca ai venit doar o data sau de doua ori si ai tras concluzia ca nu iti place, mai gandeste-te. O singura clasa sau 2 nu iti dau adevarata dimensiune a practicii yoga. Da-ti sansa sa intelegi ce este yoga.

Sau poate… in timpul clasei de yoga subconstientul tau t-a aratat ceva care nu ti-a placut…? Mie Yoga mi-a aratat atatea lucruri pe care sa le schimb la mine…Din momentul in care am inceput sa practic yoga, i-am recunoscut instinctiv capacitatea de a ma schimba. Mi-a aratat ca viata in sine este o schimbare, de la o clipa la alta. accept-o si tu si pregateste-te pentru schimbare!

Cand yoga scoate la iveala traume ale trecutului, experiente pe care le credeai demult uitate si ingropate, s-ar putea sa nu iti placa. dar ia aminte: ele vor reveni cand nici cu gandul nu gandesti. Doar cu yoga le vei dizolva.

Yoga mi-a vindecat viata. Ti-o poate vindeca si tie, daca te sui in tren!

Afli pe unde trece trenul in care sunt conductor de pe pagina mea Facebook!

In aceasta halta nimeni nu te va trimite sa  faci ceva, nimeni nu iti va cere nimic. Vei fi doar tu cu inima ta. 🙂

te astept cu drag! <3

Nu ne vom sui pe tren, ci ne vom instala in mintea si coprul nostru.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!