De ce oamenii inteligenți spun și fac lucruri trăsnite


Omule frumos,

În dimineața asta te provoc să te privești în oglindă.

Spune sincer, cu mâna pe inimă: ți s-a întâmplat vreodată să spui și să faci lucruri prostești?

Mie, da!  🙂 Știi…situațiile acelea când cei din jur se uită la tine foarte ciudat, cu un zâmbet ironic în colțul gurii și nu înțelegi de ce…Când iei decizii pripite sau iraționale, ori ești incapabil să reacționezi, deoarece nu vezi pădurea din cauza copacilor.

Uite cu ce reacții te poți confrunta de-a lungul prostiilor, spuse sau făcute:

– Unii, cu un aer de superioritate, vor exclama siderați: Credeam că X e deștept, dar n-ar nimic în cap…Cum a putut să facă/ să spună asta…?!

– Alții, cu bucurie: V-am spus eu că nu e nimic de capul lui/ ei? Uite ce tâmpenii face! După care vor pune în aceeași oală TOT ce faci. Ei oricum sunt perfecți, nu greșesc niciodată! 🙂

– Cei apropiați vor exclama neputincioși: Săracul/ săraca… Ce l-o fi/ ce o fi apucat (-o), de nu mai gândește? Parcă i s-a pus o pată pe ochi….

– Cei care nu te cunosc deloc sau prea puțin vor avea grijă să te așeze într-o oală pentru totdeauna, comițând una din acele greșeli din cauza cărora și tu ai greșești: categorisirea/ etichetarea.

În fine, mai toți reacționăm prostește la greșelile celorlalți, găsindu-ne cu un cap mai deștepți decât ei. Nu e nevoie să ne uităm prea departe sau prea lung în grădina altora. De la președinți la medici, judecători, profesori, avocați, ingineri…oameni cu studii sau fără, tuturor ni s-a întâmplat să facem și/sau să spunem lucruri trăsnite!

Poate tu, eu nu…Te văd exclamând multumit/ă. 🙂

Dacă ții drept oglinda, nu în unghi mort, o să vezi că și despre tine e vorba…Toată lumea poate fi pocnită de prostie în moalele capului când se așteaptă mai puțin…!

Dacă prostia vine din partea unor oameni care au demonstrat că sunt inteligenți, e și mai grav. Când spun deștepți nu mă refer neapărat la pregătirea academică sau la cantitatea de diplome acumulate în viață, pentru că știm destule fabrici care produc hârtii, 🙂 ci la succesul lor, dovedit. Da, o să spuneți, degeaba au carte cu nemiluita,nu au școala vieții…

Ei, uite că cercetătorii au demonstrat că nu e așa!

Despre asta  va vorbesc maine. Pan[ atunci, o zi fără gafe sau prostii, mari sau mici!

Copyright © 2014-2016 Minodora Dinu. All Rights Reserved

Yoga asana: Twist of your stupid behavior. 🙂

muzeulsatului

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “De ce oamenii inteligenți spun și fac lucruri trăsnite

  1. Pingback:Despre prostie și nu numai | Copacul Gânditor

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!