7 motive pentru care să încerci Ashtanga Yoga


ricardajohndora

Despre Ashtanga și începuturile mele în yoga am mai vorbit. Ashtanga inseamnă în sanscrită Opt ramuri sau brațe, se referă la tot ce este yoga, asanele fiind doar o ramură din Yoga. :). Iată câteva motive simple pentru care îmi place Ashtanga Yoga și o recomand tuturor, indiferent de nivel!

1. Este un stil dinamic ce îmbină armonios flexibilitatea cu forța. Îți va antrena musculatura în profunzime și îți va angrena tot corpul.

2. Menținerea posturilor timp de 5 respirații/ asană creează timp pentru aliniere și ajustare. Emoțiile ies la suprafață, iar respirația Ujjayi le dizolvă și ne stabilizează. 🙂

3. Prana sau  forța vieții, adică vitalitatea noastră, este condusă uniform prin posturi sau asane, respirația ujjayi și drishti -direcție, în toate părțile corpului.

4. Ashtanga yoga are puterea de a ne transforma. Practicată corect, sub îndrumarea unui instructor yoga format pentru a preda acest stil, Ashtanga creează o stare de unitate, de uniune între minte și corp, în care pacea  îți cuprinde întreaga ființă.

5. Prin Ashtanga Yoga te stabilizezi și te așezi în trei puncte focale. Atenția ta se va distribui echilibrat între postură sau asana, direcția privirii sau drishti si Ujjayi pranayama, respirația victorioasă.

6. Chiar dacă este organizată în serii bine determinate de posturi (Primară, Intermediară și Avansată), Ashtanga Yoga îți permite o diversitate de practici provocatoare, chiar din Prima serie. 🙂 Nu ai timp să te plictisești!

7. Este accesibilă ORICĂRUI nivel în yoga, cu ajustările și corecțiile necesare.  Există un stil de yoga pentru fiecare cursant. Fiecare are dreptul să aleagă ce îi place, ce i se potrivește, dar pentru asta trebuie să exploreze mai întâi. :). Apoi, Ashtanga derivă din Hatha Yoga. Posturile sunt înlănțuite cu Vinyasa, susținută de Ujjayi, orientate cu privirea și structurate în serii fixe. Deci, nu e o struțocămilă, ci un stil structurat, ordonat, accesibil oricui.

În concluzie, Ashtanga este pentru toți: și pentru cei care vin din sport, și pentru oameni ca mine, care și-au petrecut ani de zile pe scaun, în fața cărților sau a calculatorului, tineri sau de alte vârste!

Dacă introducerea mea în Ashtanga te-a făcut curios/ curioasă :),  te aștept să încerci acest stil alaturi de mine!  Orarul actualizat, pe blog si pagina mea de Facebook. 

Namaste!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “7 motive pentru care să încerci Ashtanga Yoga

  1. Pingback:Ujjayi sau disciplina obtinuta prin respiratie

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!