Telefon

+123-456-7890

Email

mail@domain.com

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Azi vreau sa va vorbesc despre sindromul Ia-ma acasă.

Pana sa ma familiarizez cu practica yoga si filozofia ei, sufeream de alta boala. Ea se manifesta sub 2 forme diferite, dar avea la baza aceeași suferința.

Noua Colecție ma făcea sa cutreier mall-urile in lung si-n lat. Si nu o odata pe săptămâna… As fi putut lucra fără probleme acolo, atât de familiarizata eram cu: tendintele, locul in magazin/ raft al hainelor si accesoriilor, noile apariții, cum le puteam combina etc etc.

Fie ca se numeau Rebajas sau Soldes,  eram printre primele persoane când se dădea semnalul de incepere a reducerilor. Am contactat aceasta  boala in anii / perioadele in care am calatorit, trait si muncit in Franta, dupa 1989. Si am purtat-o multi ani dupa mine, in provincie. Una din primele mele bucurii cu care m-a bucurat 🙂 mutarea definitva in Bucuresti a fost ca gaseam Les nouvelles collections si aici.

Practica yoga te schimba doar dacă tu vrei sa te schimbi. Nu-ti spală creierul. Ci te ajuta sa te cureți de proastele sau dăunătoarele obiceiuri!

Nu-i nimic rau sa fii la curent cu tendințele sau sa-ti dorești sa fii frumoasa. dar cand aceasta pasiune iti umple din cale-afara dulapaul, timpul, golindu-ti buzunarele, da, ai o problema! Si eu am avut-o. Yoga mi-a vindecat si aceasta suferința, printre altele.

De la o vreme, chiar mi-am pus problema dacă nu cumva sunt in remisie! De ce? Pentru ca

De când m-am mutat la ţară, sufăr de sindromul „Ia-ma acasă. „

Sindromul Ia-ma acasa ma apuca in 2 magazine.Sunt singurele de altfel pe care le vizitez (foarte des). Mai mereu ies cu ceva in mana.:) De la pamant (daaaa, ca sa am acei cativa metri pătrați de gradina am carat singura saci întregi de pamant…) ingrasaminte, flori, materiale de intretinere pana la nu’s cate accesorii de gradina, mancare pentru catel si tot felul de briz-brizuri. Cele mai multe, necesare….. Vorba lui Hornbach Romania: Intotdeauna ai ceva de facut! Ba ma apuca de maneca un trandafir catarator, tristulet si singuratic, ba mi se agata de privire nu stu cate alte de-ale casei….Cert e ca multi, foarte multi bani s-au dus si inca se mai duc in acel magazin.

A locui la casa înseamna si cheltuiala pe măsura, indiferent cat de mare/ mica este. Practic, 75% din bugetul meu de profesor 🙂 reprezinta cheltuieile casei si gradinii. Unele urgente/ necesare/ obligatorii, altele …o alegere.

Al doilea magazin in care cu greu rezist tentației este Zara Home. Lenjeria de pat colorata, cu motive florale sau orientale, mi-e la fel de draga ca fostele rochii sic, chiar daca nu ies pe strada îmbrăcata in cearceafuri 🙂 La fel: vesela si obiectele de decor. Nu sunt de fala, ci ca sa -mi coloreze viata…

Mărturisesc ca astept cu răbdare soldurile. Insa banii pe care i-am lasat acolo in ultimul timp (inclusiv azi, ca de acolo tocmai m-am intors…:) ) m-au pus pe gânduri. Nu cumva este o reminiscența a Noilor Colectii si sodurilor, din anii de dinainte de yoga? 🙂

Tot singura mi-am raspuns:

De cand practic yoga, aleg sa cumpar experiente si nu obiecte. <3

Daca de hainele frumoase te poti plictisi destul de repede, de trandafiri si de toate lucrurile frumoase din casa nu ma pot plictisi! Pot sa stau ore in sir uitând-ma la ele. Sa fie visare? Sau meditatia cu obiect…? 🙂

Un lucru stiu sigur: de aceste lucruri se vor bucura si copiii mei, dupa ce eu nu voi mai fi. Sper ca si florile, casa, gradina si lucrusoarele care m-au facut sa-mi pierd capul sa le aminteasca de mine. Odata cu ele, bucuria de a cultiva frumosul.

Despre cei doi stalpi ai practicii yoga: Abhyasa (practica) si Vairagya (non-attasamentul) va vorbesc alta data.

Acum va las. va multumesc pentru ca ati poposit sa-mi cititi gandurile si va astept cu inima deschisa si cu multa generozitate la yoga! Unde? gasiti informatiile actualizate la Pagina facebook.

Imaginile au fost surprinse acum o luna. Intre timp, gradinita s-a schimbat. Si in bine, pentru ca au inflori alti trandafiri, si in mai putin bine. Din cauza caldurii puternice, iarba din imagini s-a cam intristat..cu toata apa cu care am udat-o.

Daca locuiesti in Corbeanca, Otopeni. Baneasa, Peris, Buftea, te invit sa practicam yoga la mine acasa. 🙂 Scrieti-mi la https://www.facebook.com/DinuMinodoraPaula.

Casa mea e mica, dar pentru yoga nu ai nevoie de un teren de fotrbal. Ai nevoie de dedicatie si hotarare sa te tii de practica! Si o salteluta. 🙂

Te astept cu inima deschisa! <3

Sa ne vedem cu bine!

Articole recomandate

3 comentarii

  1. Sunt foarte bucuroasa ca putem sta de vorba,îmi place foarte mult sa va urmăresc yoga pentru mine este un mod de viață, de gândire, am rămas cam singura după ce am practicat 5ani de yoga dar am practicat acasă singura,mă bucur ca am regăsit oameni cu aceleași preocupări ca și mine.Mulțumesc!

  2. Cu drag! ma bucur ca randurile mele va pot fi de folos! 🙂 Da, Yoga conecteaza oamenii..Va multumesc frumos! NU renuntati la yoga, asa este, e un mod de gandire si un stil de viata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!